29 Iunie 2016

Toyota recheama 3,37 mil. de vehicule la nivel mondial, pentru defecte la airbag-uri si controlul emisiilor



Toyota recheama 3,37 milioane de automobile la nivel mondial, cauza fiind reprezentata de posibile defecte la airbag-uri si la sistemele de control al emisiilor, conform Reuters.

Grupul japonez a anuntat miercuri ca recheama 2,87 de milioane de vehicule din cauza posibilelor defecte la sistemele de control al emisiilor.
Marti seara, Toyota anuntase ca recheama 1,43 de milioane de automobile care au devoie de reparatii la sistemul de umflare a airbag-urilor.
Unele dintre modelele hibride Prius ar putea avea ambele defecte, conform News.ro

Nu au avut loc raniri ale pasagerilor vehiculelor respective, din cauza defectelor respective.

Toyota a explicat ca sistemele de control al emisiilor de la modele fabricate in perioada 2006-2015, intre care Prius, Auris si Corolla, ar putea sa se fisureze, iar in timp sa aiba loc scurgeri de carburant.

Rechemarea anuntata marti seara include modelele Prius si Lexus CT200h, fabricate in perioada 2010-2012, la care sistemele de umflare a iarbag-urilor ar putea avea o fisura care poate duce la separarea camerelor acestor sisteme.

Aceste sisteme de umflare, care nu au fost furnizate de compania japoneza Takata, s-ar putea umfla partial si sa intre in interiorul vehiculelor, sporind riscul de ranire, potrivit Toyota.



Citeste si