Programul Rabla ar putea fi suplimentat, dupa ce tichetele au fost epuizate

Toate cele 13.000 de tichete disponibile in programul Rabla 2016 pentru persoane fizice au fost rezervate, pentru prima data intr-un interval de numai 3 saptamani de la lansare, astfel ca autoritatile vor analiza la inceputul saptamanii urmatoare posibilitatea suplimentarii fondurilor, pentru a permite persoanelor fizice noi rezervari, a declarat presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), Istvan Jakab.

"Este pentru prima data in istoria Programului cand toate tichetele electronice destinate persoanelor fizice sunt rezervate in 3 saptamani de la lansare. (…) La inceputul saptamanii viitoare vom analiza posibilitatea majorarii disponibilului alocat in Programul Rabla Clasic pentru a permite noi rezervari", a spus seful AFM, administratie aflata in subordinea Ministerului Mediului.

AFM a lansat "Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national" pentru persoanele fizice in data de 14 iunie 2016. Potrivit AFM, vineri, 8 iulie 2016, in aplicatia informatica PSIPAN au fost inregistrate peste 13.000 de rezervari, dintre care peste 9.000 au indeplinit toate cerintele privind inscrierea la producatori, validarea informatiilor si au fost finalizate procedurile de casare si radiere.

AFM aminteste ca, incepand de saptamana trecuta, persoanele fizice pot beneficia si de programul Rabla Plus, dedicat masinilor electrice. Sunt disponibile Ecotichete de 5.000 de lei pentru masini electric-hibride si de 20.000 de lei pentru masini 100% electrice.

Pentru a beneficia de acest program, nu este obligatoriu ca cetatenii sa caseze o masina veche, asa cum se intampla in cazul programului Rabla Clasic, dar cele doua programe pot fi cumulate, pentru un discount mai mare.

Citeste si:
AFM: Am propus un program Rabla pentru flote
AFM: Am propus un program...

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor estimeaza ca anul acesta, prin programul Rabla 2016 vor fi scoase din circulatie aproximativ 20.000 autovehicule poluante. In ceea ce priveste achizitia de masini electrice sau electric-hibride, bugetul este gandit astfel incat sa poata fi ajustat in functie de cerere.

In 2015, in programul Rabla au fost emise 25.000 de tichete (20.000 pentru persoane fizice si 5.000 pentru persoane juridice), prin care, in schimbul casarii unei masini mai vechi de 8 ani se obtinea o reducere de 6.500 de lei la cumpararea uneia noi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri