Reprezentantii statului roman poarta discutiii pentru a aduce in Romania un al treilea producator auto important, dupa Renault si Ford, in discutii fiind cel putin doua companii internationale, dintre care una din Europa, potrivit declaratiilor facute de vicepremierul Costin Borc, intr-o emisiune difuzata duminica la Digi 24.

Oficialii au mai facut anterior referire la intentia de a aduce in Romania un al treilea producator auto, insa pana acum nu au fost date detalii in acest sens, informeaza News.ro.

"Este loc pentru un al treilea producator. Sunt discutii. Sunt doua companii, una din Europa, una din afara Europei", a spus Borc. Vicepremerul a refuzat sa dea detalii, precizand ca companiile cu care au loc dioscutii nu doresc ca astfel de informatii sa fie facute publice.

Principala piedica pentru atragerea de investitii noi in sectorul auto este starea infrastructurii, considera economistii.

La inceputul lunii mai, gigantul auto german Daimler a anuntat ca a preferat Polonia, si nu Romania, pentru investitia a circa 500 de milioane de euro in constructia unei noi fabrici de motoare, in vederea extinderii activitatilor de productie in afara Germaniei.

Sursa foto: Nataliya Hora / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri