Costin Borc: Avem discutii pentru a aduce un al treilea producator auto in Romania

Reprezentantii statului roman poarta discutiii pentru a aduce in Romania un al treilea producator auto important, dupa Renault si Ford, in discutii fiind cel putin doua companii internationale, dintre care una din Europa, potrivit declaratiilor facute de vicepremierul Costin Borc, intr-o emisiune difuzata duminica la Digi 24.

Oficialii au mai facut anterior referire la intentia de a aduce in Romania un al treilea producator auto, insa pana acum nu au fost date detalii in acest sens, informeaza News.ro.

"Este loc pentru un al treilea producator. Sunt discutii. Sunt doua companii, una din Europa, una din afara Europei", a spus Borc. Vicepremerul a refuzat sa dea detalii, precizand ca companiile cu care au loc dioscutii nu doresc ca astfel de informatii sa fie facute publice.

Principala piedica pentru atragerea de investitii noi in sectorul auto este starea infrastructurii, considera economistii.

La inceputul lunii mai, gigantul auto german Daimler a anuntat ca a preferat Polonia, si nu Romania, pentru investitia a circa 500 de milioane de euro in constructia unei noi fabrici de motoare, in vederea extinderii activitatilor de productie in afara Germaniei.

Citeste si:
Producătorii auto europeni reiau producţia, în urma relaxării...
Producătorii auto europeni...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Sursa foto: Nataliya Hora / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri