Volkswagen intampina noi probleme: Coreea de Sud va interzice vanzarea unor modele si va retrage certificarea celor inmatriculate

Volkswagen are din nou probleme. Coreea de Sud va interzice vanzarea unor modele si va retrage certificarea celor deja inmatriculate, fiind posibil sa fie afectate pana la 150.000 de automobile, din cauza unor date false legate de nivelul de zgomot, eficienta consumului si rezultatele testelor de poluare, potrivit Korea Times.

Ministerul Mediului din Coreea a anuntat luni ca a primit o solicitare oficiala pentru cooperare din partea procuraturii din Seul, cu o lista de peste 70 de modele ale producatorului auto german care ar fi primit aprobare din partea autoritatilor locale in baza unor date false.
Procuratura a extins investigarea diviziei locale a Volkswagen, in urma scandalul emisiilor automobilelor diesel, conform NEws.ro

Daca neregulile vor fi dovedite, autoritatile vor interzice comercializarea vehiculelor care nu au fost vandute si vor ordona rechemarea celor deja vandute, urmand sa aplice si amenzi.

Surse din industrie considera ca masurile administraticve ar putea afecta 100.000-150.000 de vehicule, respectiv 40%-60% din cele 250.000 de automobile vandute de VW pe aceasta piata din 2007.. Dupa analizarea problemelor legale, vom notifica oficial Volkswagen”, a declarat un oficial din minister.

”Analizam rezultatul anchetei procuraturii, pentru a vedea care modele vor fi supuse masurilor administrative
Anuntul are loc la cateva zile dupa ce un fost director al Volkswagen Audi Korea a fost convocat de procuratura ca suspect, din cazua implicarii sale in scandalul manipularii testelor de poluare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri