Peugeot si-a dublat profitul in primul semestru, la 1,2 miliarde de euro, datorita reducerii puternice a costurilor legate de restructurare, taxe si datorii, conform MarketWatch.

Veniturile producatorului auto francez au totalizat 27,78 miliarde de euro in primele sase luni ale anului, in scadere de la 28,04 miliarde de euro in urma cu un an, din cauza impactului negativ al vanzarilor internationale, calculate in euro, conform News.ro

Profitul operational a urcat la 1,62 miliarde de euro, de la 1,04 miliarde de euro in aceeasi perioada a anului trecut. Directorul general al Peugeot, Carlos Tavares, a spus ca performantele din primul semestru arata succesul transformarii structurale a companiei, realizata intr-un mediu in schimbare.

Producatorul auto francez, al carui nume oficial este Group PSA, anticipeaza ca va indeplini obiectivele financiare ale planului ”Push to Pass” prezentat in aprilie, care prevede o crestere de peste 10% a veniturilor pana in 2018, fata de 2015.

Peugeot se asteapta la cresterea pietelor auto din Europa lu China in al doilea semestru, dar la scaderi de peste 10% in America Latina si Rusia. La inceputul acestei luni, Peugeot a incheiat un acord cu grupul auto iranian SAIPA pentru lansarea productiei a trei modele Citroen in Iran, in 2018.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
(Non)Profitul cultural al Festivalului de Muzica de Camera SoNoRo