Tesla Motors este o afacere rentabila, dupa declaratile facute de directorul general al companiei, Elon Musk, in pofida faptului ca inregistreaza pierderi pentru al 13-lea trimestru, relateaza MarketWatch.

Tesla Motors a inregistrat pierderi trimestriale peste asteptari, de 293 de milioane de dolari. Directorul general al Tesla a spus ca dezvoltarea companiei contrazice lipsa de profitabilitate, conform News.ro.

”Intrebarea reala legata de profitabilitate este unde stabilim ca porneste cresterea”, a spus Musk.

Al 13-lea trimestru de pierderi pentru Tesla Motors

Pierderile din trimestrul incheiat la 30 iunie au fost generate de cheltuielile mari ale fabricilor de vehicule si baterii. Al 13-lea trimestru de pierderi pentru producatorul de vehicule electrice din Silicon Valley scoate in evidenta dificultatile financiare intampinate in indeplinirea unor obiective tot mai ambitioase, respectiv cresterea de 10 ori a productiei in termen de trei ani si un plan recent de preluare a producatorului de panouri solare Solar City.

Tesla Motors, 50.000 de vehicule Model S si Model X in semestru al doilea

Tesla isi mentine obiectivul de a fabrica circa 50.000 de vehicule Model S si Model X in semestrul al doilea si a reiterat ca va cheltui 2,25 de miliarde de dolari in 2016 pentru a pregati productia noului automobil Model 3.

Camioane si autobuze electrice, obiectivele ambitioase ale Tesla Motors

Musk a anuntat la sfarsitul lunii trecute noi obiective ambitioase de a fabrica camioane si autobuze electrice si de a extinde afacerile in domeniul energiei solare. El a spus ca preluarea Solar City este un pariu pe termen lung pe energia nepoluanta si o companie care sa furnizeze automobile, baterii de stocare a energiei, panouri solare si alte solutii in domeniul energiei.

Musk, care este presedinte si actionar principal al Solar City, a spus ca noua companie formata prin fuziune va genera economii de minim 150 de milioane de dolari pe an si va avea nevoie anul viitor doar de ”o mica majorare de capital”.

Tesla a prezentat saptamana trecuta fabrica de baterii Gigafactory, din Nevada, si, in timpul unei conferinte cu analistii, Musk a anticipat o crestere exponentiala a afacerilor cu baterii de stocare a energiei.

Citeste si:
Elon Musk, nemultumit de faptul ca Bill Gates si-a cumparat Porsche...
Elon Musk isi exprima...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
TAROM: Pierderi mai mari de la an la an
Setari Cookie-uri