Ford Motor intentioneaza sa ofere vehicule complet autonome pentru serviciile de impartire a transporturilor in 2021, extinzand implicarea companiei in cele doua domenii in care alte companii au fost deja progrese, relateaza Reuters.

Pentru a accelera dezvoltarea masinilor autonome, Ford majoreaza investitiile in firme de tehnologie din Silicon Valley, tripland fondurile alocate sistemelor semi-autonome si marind de peste doua ori echipa de cercetatori din Palo Alto. De asemenea, compania va extinde campusul detinut in Silicon Valley.

"Nu concuram pentru a fi primii”, a spus directorul general Mark Fields, adaugând ca nu este ingrijorat ca General Motors a investit in ianuarie 500 de milioane de dolari in compania Lyft, care ofera servicii de impartire a transporturilor.

Ford nu a decis inca daca se va asocia cu Uber, Lyft sau alte companii de profil, toate optiunile fiind deschise, a aratat Fields. El a adaugat ca Ford ar putea decide sa nu incheie parteneriate, ci sa ofere pe cont propriu servicii de impartire a costurilor de transport. Anuntul Ford lasa nestabilite multe detalii esentiale legate de strategie, scrie News.ro.

Lansarea unui vehicvul autonom destinat serviciilor de impartire a transporturilor este o solutie buna pentru a testa piata si a face aceste vehicule mai accesibile, a explicat directorul tehnic al Ford, Raj Nair.

Intr-un mesaj preluat si de Google, Ford arata ca nu intentioneaza sa dezvolte sisteme autonome care ar necesita ocazional ca soferii sa preia controlul asupra volanului, angajandu-se an schimb sa lanseze un modelcomplet autonom. ”Am abandonat strategia in etape”, a spus Fields, aratând ca sunt prea multe riscuri legate de impartirea responsabilitatii sofatului intre sofer si vehicul.

Moartea, in luna mai, a soferului unui automobil Tesla care folosea sistemul autopilot dar care nu avea mâinile pe volan a scos in evidenta confuzia legata de responsabilitatile avute de soferii masinilor semi-autonome.

Ford a mai anuntat ca impreuna cu Baidu, cea mai mare companie de Internet din China, a investit 150 de milioane de dolari in Velodyne, care fabrica senzori bazati pe laseri, componente importante ale automobilelor autonome. Nair a precizat ca investitia Ford este de 75 de milioane de dolari.La inceputul acestui an, Ford a investit in Civil Maps, firma din Silicon Valley, pentru harti avansate destinate vehiculelor autonome.

Companii ca General Motors si Uber Technologies investesc la rândul lor in vehicule autonome pentru serviciile de impartire a transporturilor. Ford anticipeaza ca va lansa in acest an 30 de prototipuri autonome Fusion Hybrid si 90 anul viitor.

Sursa foto: Denis Rozhnovsky / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri