Toyota Romania recheama in service peste 1.400 de masini: probleme la rezervorul de benzina

Toyota Motor, cel mai mare producator auto din lume, recheama in service 1.405 de masini, din cauza unor probleme la canistra de carbon activ, amplasata in rezervorul de benzina.

Modelele vizate sunt Toyota Auris, Toyota Corolla, Toyota Prius, Toyota Prius+, Toyota Prius PHV si Lexus CT200h. Conform Toyota, exista posibilitatea ca o fisura sa se dezvolte pe o muchie a unui canal al carcasei pompei de combustibil. Iar daca fisura se mareste, combustibilul se poate scurge din rezervor, si in prezenta unei surse de aprindere, creste riscul aparitiei unui incendiu, conform News.ro.

"La Toyota exista un proces continuu de verificare a calitatii autovehiculelor sale vandute in toata lumea, inclusiv in Romania, de aceea a decis lansarea unei operatiuni tehnice special in retea privind verificarea tehnica a canistrei de carbon activ. Aceasta campanie este in curs de desfasurare”, au precizat reprezentantii Toyota Romania pentru News.ro.

Clientii nu vor da niciun ban pentru reparatii, costurile fiind suportate de Toyota, si vor fi informati prin scrisori recomandate, ”cu solicitarea de a se prezenta la cel mai apropiat atelier de reparatii autorizat Toyota, pentru efectuarea campaniei", mai spun reprezentantii companiei.

Sursa foto: Hatchapong Palurtchaivong / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri