Hyundai i10 va fi prezentat in octombrie la Salonul Auto de la Paris, cu o grila tip cascada, parte din noua identitate vizuala a viitoarelor modele Hyundai.

Noul Hyundai i10 vine cu faruri de zi cu LED, pozitionate la extremitatile noii grile si in premiera de jante din aliaj de 14’’. La interior, i10 poate fi configurat in versiuni cromatice de tapiterie: rosu, albastru, portocaliu, bej sau negru.

Motorizari Hyundai i10

I10 va avea doua variante de motorizari pe benzina, 1,0 litri si 1,25 litri, asociate, in echiparea standard, unei cutii de viteze manuale in cinci trepte sau, optional, unei cutii automate in patru rapoarte. Versiunea BlueDrive, cu propulsor pe benzina de 1,0 litri, beneficiaza de diferite sisteme si echipamente care contribuie la reducerea consumului de combustibil. Noul i10 este disponibil, de asemenea, si cu versiunea echipata din fabrica cu sistem GPL - motor de 1,0 litri.

i10 beneficiaza de dotari avansate de conectivitate, aceste functii fiind integrate in noul sistem de navigatie cu ecran tactil de 7 inch. Apple CarPlay si Android Auto garanteaza o sincronizare perfecta si operare sigura pentru dispozitivele bazate pe sisteme iOS sau Android.

Sistemul de navigatie este furnizat impreuna cu un abonament gratuit pentru o durata de sapte ani la serviciile LIVE, care ofera informatii in timp real despre conditiile de trafic, meteo locale, punctele de interes, precum si radarele de viteza, in tarile in care este permisa afisarea acestor informatii. Noul i10 este singurul model din clasa care ofera Android Auto, Apple CarPlay si LIVE Services intr-un singur sistem de infotainment.

Autovehiculul prezinta doua dotari de siguranta activa, ambele utilizand noua camera multi-functionala: sistemul de alerta in caz de coliziune frontala (Front Collision Warning System – FCWS) si sistemul de avertizare in cazul parasirii involuntare a benzii de rulare (Lane Departure Warning System - LDWS). Utilizand senzorii camerei frontale, FCWS alerteaza conducatorul auto, acustic si vizual, de posibilitatea unei coliziuni cu vehiculele din fata. LDWS avertizeaza in legatura schimbarea benzii de rulare, in timp ce autovehiculul ruleaza cu peste 60 km/h.

Noul i10 va avea si un sistem de aer conditionat automat, volan si scaune fata incalzite. Interiorul poate acomoda pana la cinci persoane. Portbagajul este de 252 litri, cel mai mare din clasa.

De la lansarea din 2008, modelul i10 a fost vandut in 670.000 de unitati pana in iulie 2016. In perioada 2008 si 2014, modelul a realizat vanzari de aproximativ jumatate de milion de unitati. Lansarea celei de-a doua generatii, la finalul anului 2013 – conceputa, dezvoltata la Centrul Tehnologic Hyundai Motor Europe (HMETC) din Rüsselsheim, Germania, si fabricata in uzina Hyundai Assan Otomotiv Sanayi de la Izmit, Turcia – a condus la o evolutie buna a vanzarilor depasind 220.000 de unitati in doar trei ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri