Transportatorii orgenizeaza acest protest in special pentru ca sunt nemultiumiti de scumpirea politelor RCA.Protocolul fixeaza orele si traseele de afluire pentru participantii la mitingul de protest.

Protestul este organizat de Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR), Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania COTAR, Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale (ARTRI), Asociatia Patronala a Transportatorilor Europa 2002 (APTE2002), Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) si Asociatia Operatorilor de Transport Rutier Apulum, scrie News.ro.

Totusi, amploarea protestului este mai mica decat cea anuntata anterior. Patronatele din transporturile rutiere au amenintat in mai multe randuri ca vor declansa un protest la nivel national, la care ar putea participa 40.000 de camioane. Un protest anuntat in 18 aprilie a foat anulat de catre transportatori, dupa ce au primit promisiuni ca solicitarile legate de politele RCA se vor rezxolva.

Citeste si:

In ultimas perioada, sute de soferi de camioane, autobuze, microbuze si autoturisme au protestat in mai multe judete din tara, inclusiv pe centura Capitalei, fata de scumpirea politelor RCA prin ingreunarera traficului, circuland cu viteza foarte mica.

Transportatorii au cerut Guvernului sa introduca prin Ordonanta de Urgenta mai multe masuri prevazute in proiectul noii legi a RCA, aflata in dezbatere in comisiile parlamentare.

Joi, Guvernul a anuntat ca va lansa in dezbatere publica un proiect de Ordonanta de Urgenta in acest sens.

Sursa foto: Christian Mueller/ Shutterstock.com