"Ne-am angajat ca la sfarsitul lunii septembrie vom deschide acest tronson de autostrada. Este o activitate destul de buna in momentul de fata si ne vom respecta promisiunea. Lucrarile sunt in grafic, s-au finalizat toate cele sase drenuri - trasee drenante - avem o saltea de piatra de un metru cincizeci care s-a finalizat si se executa lucrari de umplutura din balast”, a declarat Catalin Homor, dupa inspectia pe lotul trei autostrazii, scrie News.ro.

Acesta a precizat ca "ritmul de lucru este bun”.

Intrebat daca au fost identificate si alte probleme pe sectorul de 22 de kilometri al lotului trei, seful CNADNR a spus: "Am identificat alte trei zone minore pe partea carosabila care vor fi finalizate si executate in paralel cu lucrarile din spatele meu, astfel incat, la finalul acestei luni, sectorul sa fie redat circulatiei in conditii de siguranta. Adica la 31 septembrie”.

Homor a precizat ca expertiza tehnica inceputa pentru intreg lotul este o "procedura ce probabil se indreapta catre o anulare”, dar ca "se va face mai devreme sau mai tarziu pentru a ne confirma calitatea lucrarilor de pe acest sector”.

Citeste si:

Contractul pentru construirea lotului 3, dintre CNADNR si grupul Impregilo, care a devenit ulterior Salini-Impregilo, a fost semnat in 2011 si a fost reziliat in ianuarie 2016.

Lotul 3 a fost inaugurat in noiembrie 2014, cu doua zile inainte de turul al doilea al alegerilor prezidentiale, in prezenta premierului Victor Ponta, candidat la alegeri.

In septembrie 2015, lotul a fost inchis, iar o portiune de cateva sute de metri a fost demolata, din cauza ca au aparut fisuri si denivelari grave pe carosabil.

CNADNR a inceput lucrarile, in regie proprie, in luna aprilie a acestui an.

Sursa foto: AgerpresFoto