19 Septembrie 2016

Fiat Chrysler recheama 1,9 milioane de masini pentru probleme la functionarea airbag-urilor. Trei decese au avut loc deja



Constructorul auto Fiat-Chrysler a anuntat ca rechema 1,9 milioane de automobile in intreaga lume, pentru a rezolva o problema la functionarea airbag-urilor, care a provocat trei decese si cinci vatamari corporale, relateaza Reuters.

Problema este legata de un modul ce functioneaza necorespunzator si impiedica declansarea aibagului si tensionarea centurii de siguranta in caz de tamponare, scrie news.ro.

In total, 1,4 milioane de masini sunt rechemate in Statele Unite, 143.000 in Canada, 81.900 in Mexic si 284.000 in restul lumii.

Modelele pe care a fost detectata problema sunt Chrysler Sebring, 200, Dodge Caliber, Avenger, Jeep Patriot si Compass, Chrysler Cirrus (in Mexic) si Lancia Flavia (in Europa).

Problema nu are legatura cu cea inregistrata la airbag-urile produse de compania japoneza Takata.

Airbagurile defecte produse de Takata au provocat cel putin 14 decese, in timp ce alte 150 de persoane au fost ranite in intreaga lume, evenimentele conducand la declansarea celei mai mari campanii de rechemari din istoria industriei auto.



Citeste si