Faurecia, furnizor de echipamente auto, a inaugurat la Ramnicu Valcea o fabrica de tapiterii auto, unde are peste 1.200 de angajati si produce 500 de tipuri de tapiterii textile si de piele pentru 280.000 de masini.

Faurecia, investitie de 12 mil. euro la Valcea

„Datorita experientei noastre de succes in Romania, am decis sa investim 12 milioane de euro la Ramnicu Valcea in cea mai moderna fabrica a grupului. Investitia a generat peste 700 de noi locuri de munca. Pentru perioada urmatoare obiectivele noastre sunt cresterea capacitatii de productie pentru a livra 280.000 de tapiterii in acest an si recrutarea a 600 noi angajati pana in 2017” a declarat Hagen Wiesner, Executive Vice President, Faurecia Automotive Seating.

Avand o suprafata totala de 12.000 m2, fabrica dispune de o zona de productie ergonomica, echipata cu sisteme moderne de ventilatie si de o cantina ce poate deservi un numar de 2000 de angajati.

Utilizand tehnologii de varf in procesele de taiere si coasere, cei 1.200 de angajati produc tapiterii textile si de piele pentru Peugeot, Renault si Volkswagen. Materialele din care sunt realizate cele peste 500 de tipuri de tapiterii sunt achizitionate in proportie de 75% de la furnizori locali.

Faurecia Valcea

Retail jobs

1.200 de angajati lucreaza pentru Faurecia la Valcea

Fiecare nou angajat parcurge timp de 4 saptamani un program intensiv de instruire, construit in baza strategiei de dezvoltare profesionala a grupului – Faurecia Excellence System, care ii permite sa isi insuseasca intr-un timp relativ scurt abilitatile necesare.

„Avand in vedere importanta contributiei angajatilor nostri la cresterea Faurecia Romania, suntem preocupati sa le oferim conditii optime de munca si sa le punem la dispozitie programe de calificare personalizate. In acest moment, resursele noastre sunt directionate catre atragerea si instruirea noilor angajati pentru a putea asigura o crestere sustenabila pe termen lung” a declarat Mircea Bucur, General Manager Talmaciu si Valcea, Faurecia Automotive Seating.

Cititi ce planuri au francezii de la Faurecia pentru fabrica din Ramnicu Valcea si ce model de masina ar putea avea in viitor tetiere "made in Oltenia", pe Wall-Street PRO.

Noua fabrica Faurecia de la Ramnicu Valcea se alatura proiectelor de succes ale companiei de la Talmaciu (Scaune auto), Craiova (Tehnologii de Control a Emisiilor), Pitesti (Sisteme de Interior).

In toate cele 4 fabrici ale grupului din Romania activeaza peste 3000 de angajati, care au generat in 2015 vanzari totale de 203 milioane de euro si 119 milioane de euro in prima jumatate a anului 2016.

Citeste si:
BREAKING: Se inchide productia la singura fabrica de soda din tara
CIECH Soda Romania, fortata...

Faurecia este unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente auto din lume, ocupand pozitia de lideri globali in trei arii de activitate: Scaune Automotive, Tehnologii de Control a Emisiilor si Sisteme de Interior. In 2015 Grupul a inregistrat vanzari totale de 20.7 miliarde de euro si un numar de 103.000 angajati in 34 de tari, la 330 de fabrici si 30 de centre de cercetare si dezvoltare. Faurecia este listata la bursa Euronext Paris si tranzactionata pe piata de actiuni din SUA la NYSE over-the-counter (OTC).

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri