Primele exemplare MX-5 RF (fastback retractabil) au intrat in productie luna aceasta la fabrica Ujina numarul 1, aflata in apropierea sediului central din Hiroshima, Japonia, dar vor ajunge pe piata anul viitor.

Aceasta ultima adaptare a roadster-ului ultrausor Mazda prezinta un design atragator in stil fastback si un acoperis retractabil din trei piese, care atunci cand este pliat lasa o sectiune din spate descoperita si creeaza o atmosfera unica, specifica unei decapotabile.

Mazda MX-5 RF

Plafonul electric se deschide si se inchide cu o simpla apasare de buton la viteze de pana in 10 km/h. La inchidere, acoperisul se depoziteaza compact. In ciuda designului elegant MX-5 RF ofera acelasi spatiu pentru portbagaj ca si modelul cu soft top.

Mazda MX-5 RF

Citeste si:

La fel ca modelul soft top, noua versiune va fi disponibila in Europa cu doua motorizari pe benzina – SKYACTIV-G 1.5 si SKYACTIV-G 2.0 – cuplate fie la o cutie de viteze manuala cu sase trepte SKYACTIV-MT sau – exclusiv pentru modelul MX-5 RF – la una automata, tot cu sase trepte.

Modelul MX-5 RF intruchipeaza filosofia Jinba-Ittai a armoniei dintre sofer si masina, filosofie care a caracterizat modelul MX de-a lungul celor 27 de ani de existenta. Productia MX-5 a ajuns la 1 milion de unitati in data de 22 aprilie 2016.

In primele 6 luni, modelul japonez Mazda MX-5 Cabrio a fost comandat de opt romani. Singura motorizare comandata a fost 2 litri benzina 160 CP. Cu acest propulsor, MX-5 Cabrio atinge 100 km/h in 7,3 secunde. Pretul de pornire al unui astfel de exemplar depaseste 26.000 de euro cu TVA.