Autoritatea pentru reglementarea comertului din Coreea de Sud va face acuzatii penale impotriva Volkswagen si a cinci dintre directori, urmand sa impuna si o amenda semnificativa, pentru ca ar fi sustinut in publicitate ca automobilele respecta prevederile referitoare la emisii, transmite MarketWatch.

Comisia pentru Comert Corect a anuntat ca Volkswagen a exagerat atunci cand a afirmat in reclame ca automobilele comercializate an Coreea de Sud respecta standardele Euro 5 ale Uniunii Europene referitoare la emisii. ”Compania a inselat consumatorii cu reclame false si exagerate, care au incalcat legislatia privind comertul corect”, se arata intr-un comunicat de miercuri al institutiei, conform News.ro.

Volkswagen a afirmat in brosurile de promovare, site-ul companiei si reclame, din decembrie 2007 pana in noiembrie 2015, ca automobilele sale respecta standardele referitoare la emisii. Dar aceste afirmatii au fost contestate, dupa ce producatorul auto german a recunoscut, in septembrie anul trecut, ca a falsificat testele de emisii pentru unele automobile diesel. Dupa o investigatie preliminara, comisia a avertizat in iulie ca va lua masuri administrative si legale, inclusiv amenzi, pentru publicitate falsa.

Comisia a anuntat ca va face plangeri penale la procuratura impotriva Volkswagen, a diviziei din Coreea de Sud si a cinci directori din Germania si Coreea, intre care Johannes Thammer, actualul director al Audi Volkswagen Korea, si Trevor Hill, care a condus divizia locala in perioada 2007-2012. Autoritatea de reglementare a avertizat ca va aplica o amenda de 37,3 miliarde de woni (32 milioane dolari) diviziei Volkswagen Korea si va ordona producatorului auto sa corecteze reclamele.

Amenda ar fi cea mai mare penalizare impusa vreodata de comisie pentru publicitate falsa si mai mare decat amenzile similare aplicate companiei germane in alte tari, precum Italia, Brazilia si Taiwan. Un reprezentant al Audi Volkswagen Korea a spus ca a colaborat cu autoritatea de reglementare din Coreea. Ministrul coreean al Mediului a interzis in acest an aproape in totalitate comercializarea de automobile volkswagen si a impus o amenda de 17,8 miliarde de woni.

Citeste si:
Merkel, intre ciocan si nicovala: cand sa interzica masinile diesel
Angela Merkel: Germania va...

Scandalul emisiilor a lezat reputatia VW, cel mai mare producator auto din Europa, si a dus la demisia directorului general. Numai in Statele Unite,VW va cheltui pana la 16,5 miliarde de dolari pentru un acord cu autoritatile si circa 500.000 de proprietari de vehicule diesel care nu respecta normele de poluare.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Zeci de mii de soferi au dat in judecata Volkswagen
Setari Cookie-uri