Drumurile nationale din Romania pe care au loc cele mai multe accidente rutiere sunt DN1, DN2 si DN7, in contextul in care Romania este pe primul loc in Uniunea Europeana din punct de vedere al numarului de decese cauzate de accidentele rutiere, potrivit datelor transmise miercuri de catre reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, in cadrul unei conferinte in care a fost prezentata Strategia Nationala de Siguranta Rutiera pentru perioada 2016 – 2020, adoptata acum aproape doua luni de catre Guvern.

In 2015, in Romania au murit 95 de persoane in accidente rutiere la fiecare milion de locuitor, de aproape doua ori mai mult decat media Uniunii Europene, de 51,5 decese, potrivit datelor Eurostat, conform News.ro.

Drumul cu cele mai multe accidente din Romania este DN1, lung de 643 de kilometri, care face legatura intre Bucuresti si vama cu Ungaria prin Valea Prahovei. Tronsonul situat intre Comarnic si Brasov este unul dintre cele mai aglomerate din tara. Un alt drum cu probleme este DN7, lung de 525 de kilometri, care leaga Capitala de vama Nadlac prin Valea Oltului. Tronsonul cu cele mai multe incidente este cel care traverseaza Valea Oltului, deseori blocat din cauza accidentelor, caderilor de pietre, inundatiilor si alunecarilor de teren.

Pe lista neagra se afla si DN2, lung de 450 de kilometri, care face legatura intre Bucuresti si Siret. Drumul este deseori aglomerat, in special pe tronsonul Bucuresti-Focsani, pentru ca este singura cale importanta ce face legatura intre Capitala si Moldova. Prin noua strategie nationala care vizeaza cresterea sigurantei rutiere in perioada 2016-2020, autoritatile mizeaza pe scaderea cu o treime a numarului de persoane decedate in urma accidentelor rutiere, de la 1.818 in 2014 pana la 1.188 in 2020.

Sursa foto: Shutterstock/cemT

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri