Subsidiara din Romania a grupului financiar italian UniCredit va instala la doua sedii centrale din Bucuresti statii de alimentare pentru masini electrice, urmand sa extinda acest program anul viitor si in alte orase din tara, potrivit unui comunicat publicat luni.

Primele doua statii vor fi montate in aceasta saptamana la sediul central al bancii UniCredit Bank si la cel al diviziei de leasing UniCredit Leasing Corporation. Utilizatorii le pot folosi in mod gratuit si cu program non-stop indiferent daca sunt sau nu clienti ai bancii sau ai companiei de leasing. Pe parcursul anului 2017, proiectul va fi extins prin montarea unui numar suplimentar de statii de alimentare, inclusiv in alte orase din tara. In contextul aceluiasi proiect, UniCredit a achizitionat doua autoturisme electrice BMW i3, acestea fiind sunt puse la dispozitia reprezentantilor UniCredit prin intermediul produsului de leasing operational oferit de catre UniCredit Leasing Fleet Management, afiliat al UniCredit Leasing Corporation, conform News.ro.

Intregul proiect se desfasoara in contextul parteneriatului pe care UniCredit Leasing Corporation il are cu importatorul auto BMW Romania, initiat in 2006, si care acopera finantarea clientilor finali. Parteneriatul dintre UniCredit Leasing Corporation si BMW Romania functioneaza sub brandul BMW Financial Services, prin care cele doua firme au creat un pachet de finantare pentru automobile electrice. Este vorba despre un pachet BMW Select creat special pentru modelul i3, cu valoare reziduala de 51,6% dupa trei ani. Profitul consolidat al grupului bancar italian UniCredit in Romania a crescut cu 75,8% in primul semestru fata de aceeasi perioada din 2015, la 48 milioane de euro, sustinut de avansul puternic al depozitelor si imprumuturilor acordate clientilor, dar si al veniturilor din tranzactii.

La finalul anului trecut, UniCredit se afla pe locul cinci in topul bancilor din Romania, cu o cota de piata de 8,1%. UniCredit este prezent pe piata din Romania prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri