17 Ianuarie 2017

Vehicule de transport electrice si piste de biciclete vor inlocui traficul auto pe doua artere mari din Paris



Francezii au incercat in mai multe feluri sa reduca poluarea in centrul Parisului, dar fara vreun efect, asa ca au decis sa inchida definitiv traficul rutier pe doua bulevarde mari si sa aduca in schimb tramvaie si autobuze electrice, precum si benzi de biciclete.

Rue du Rivoli, una dintre cele mai aglomerate strazi comerciale din Paris, va deveni pietonala si va fi reproiectata cu un traseu de 4 km pentru biciclete cu doua sensuri, intre Place de la Concorde si Place de la Bastille. De asemenea, tramvaie si autobuze electrice vor rula in ambele sensuri, scrie fortune.com.

Bulevardul Rue du Rivoli face legatura intre mai multe puncte de interes din Paris, precum Muzeul Luvru, Palais Royal si zona istorica Marais.

Si in Place du Carrousel, bulevardul care traverseaza piata publica din fata Muzeului Luvru, va fi interzis accesul masinilor.

Sapte intersectii importante vor fi reproiectate pentru pietoni. In cele din urma, o mare parte din strazile din centrul orasului vor fi inchise pentru majoritatea masinilor, considera Anne Hidalgo, primarul Parisului.



Citeste si