Pe strazile din Romania circula 1.003 de masini de lux, reiese din datele DRPCIV referitoare la parcul auto national, iar cele mai multe sunt Bentley, Maserati si Ferrari.

Top masini de lux pe strazile din Romania

1. Bentley

Cele mai multe masini de lux pe soselele Romaniei sunt modele Bentley, 264 de unitati, iar dintre acestea Bentley Continental este cel mai intalnit - 201 de masini.

2. Maserati

Maserati este al doilea brand auto de lux cu 246 de exemplare inmatriculate. Cele mai multe sunt Maserati GranTurismo (60 unitati) si Maserati Quattroporte.

3. Ferrari

Cu 186 de masini inmatriculate in Romania, Ferrari este a treia marca de lux in topul preferintelor romanilor pentru un brand auto de lux. Cele mai indragite modele sunt Ferrari F 430 (45 unitati) si Ferrari 458 (32 unitati).

4. Lamborghini

150 de coupe-uri si decapotabile Lamborghini sunt pe soselele Romaniei. Cele mai multe sunt Lamborghini Gallardo.

5. Aston Martin

Pe urmatorul loc in topul celor mai intalnite masini de lux in Romania este brandul britanic Aston Martin cu 75 de unitati, dintre care 24 sunt Aston Martin DB9.

6. Rolls-Royce

Alte modele de invidiat sunt cele Rolls-Royce. 54 de exemplare sunt inmatriculate in Romania.

7. Maybach

Brandul Maybach are 21 de pasionati in Romania. Cele mai multe sunt Maybach 57S si 62S.

8. McLaren

5 McLaren sunt parcate in garajele romanilor, dintre care 4 sunt MP4-12C si unul 650S Spider.

9. Bugatti

Sunt doar doua exemplare Bugatti inmatriculate in Romania, unul in Bacau (Bugatti Veyron) si altul in Constanta.

La finalul anului trecut erau inscrise in circulatie 5.470.578 milioane de autoturisme, cu 6% mai multe decat in 2015, cand erau inmatriculate 5.153.182 unitati. Din total, 3.339.665 sunt cu propulsoare pe benzina si 2.119.555 cu motorizari pe motorina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri