Au trecut 2 ani de cand serviciul Uber a ajuns si in Romania. La inceput in Bucuresti, cu doar cateva mii de persoane care foloseau aplicatia, mai apoi in Cluj-Napoca, Brasov si Timisoara. Echipa Uber Romania, alaturi de soferii parteneri, a fost alaturi de peste 250.000 de pasageri in toate drumurile lor: spre un interviu important, spre aeroport, birou, intalniri, sau pur si simplu in drum spre casa, dupa o zi grea.

Iar astazi, 2 ani mai tarziu, misiunea lor a ramas aceeasi: sa aduca mai multi oameni in mai putine masini si sa faca transportul urban la fel de accesibil precum apa curenta - peste tot, pentru toata lumea, oriunde si oricand, indiferent de destinatie.

Uber e magic pentru ca e simplu: apesi un buton si un sofer partener ajunge la tine in cateva minute pentru a te duce in siguranta, confortabil si convenabil unde trebuie sa ajungi! Au pus orasele in miscare si

continua sa creasca in primul rand datorita celor pe care i-au numit #generatiaSMART. Iar astazi te invitam sa ii cunosti pe unii dintre primii si cei mai activi utilizatori Uber din Romania - descopera-le povestile precum si motivele pentru care aleg Uber pentru a se deplasa in siguranta prin oras.

Daca nu ai incercat Uber pana acum, fa-ti cont pe Uber.com/App, introdu codul promotional 2anideUber, si prima ta cursa este gratuita, in limita a 25 de RON. Iar daca vrei sa iti imparti masina personala cu alti pasageri in drum spre destinatie, inscrie-te ca sofer partener Uber!

Atena (37 ani, antreprenor)

Atena are 37 de ani si isi imparte viata si timpul intre a fi mama, un job in publicitate si o mica afacere personala in domeniul digital. Locuieste in Bucuresti de 15 ani si iubeste orasul in aceeasi masura in care il si uraste, ca o “provinciala adevarata”, asa cum spune chiar ea.

“Pentru ca activez in domeniul digital, Uber a fost o curiozitate tehnologica pe care nu o puteam rata si mi-am facut cont cam pe la inceputurile Uber in Bucuresti. Usor, usor, a devenit obisnuinta. Il folosesc zilnic pentru libertatea de a nu avea cash la mine si pentru ca fiecare zi este o noua experienta: cunosc oameni noi, ma plimb cu tot felul de masini, nu am nevoie de numerar si nu trebuie sa las bacsis”, povesteste Atena.

Bianca (39 ani, consultant juridic)

Bianca este consultant juridic in cadrul unei companii globale. De cand foloseste Uber a renuntat la masina personala pentru ca e mult mai simplu si eficient sa comande un Uber oricand are nevoie: nu are grija cautarii locului de parcare si nu trebuie sa deszapezeasca masina, atunci cand ninge.

“Folosesc Uber pentru ca sunt o persoana foarte practica, iar Uber raspunde perfect necesitatilor mele zilnice de transport in Bucuresti. Locuiesc in zona centrala, am biroul in zona centrala la 10 minute de casa, iar scoala fiului meu este in drum spre birou. Uber este ideal si il folosesc si pentru deplasarea fiului meu la diverse activitati”, ne-a spus Bianca.

Dan (55 ani, coach si consultant de business)

Dan este coach profesionist si consultant de business in domeniul dezvoltarii afacerilor prin strategii inovatoare de crestere. Merge cu Uber pentru ca ii ofera confortul si flexibilitatea de care are nevoie si, astfel, economiseste timp.

“Uber este biroul meu mobil unde lucrez linistit cand sunt pe drum: vorbesc la telefon, scriu mail-uri, iar cand nu fac nici una, nici alta, ma bucur de conversatii interesante cu soferul partener. Merg cu Uber pentru ca ma simt cu adevarat rasfatat”, explica Dan!

Eugen (33 ani, director de creatie)

Eugen este director de creatie la una dintre cele mai apreciate agentii din Romania. Ii place sa faca reclame care distreaza, emotioneaza sau misca oamenii si are ocazia sa lucreze zi de zi cu oameni extrem de interesanti si creativi.

“Nu merg exclusiv cu Uber: cand e frumos afara iau bicicleta si, pentru ca imi place sa conduc, merg din cand in cand si cu masina personala. Aleg insa Uber ori de cate ori ies in oras sau merg intr-un loc in care stiu ca nu exista locuri de parcare. Merg cu Uber pentru ca imi plac soferii parteneri care conduc prudent, precum si calitatea masinilor. Pentru mine confortul e foarte important, mai ales cel psihic :)”, explica Eugen.

Florin (31 ani, programator si fotograf)

Florin este dezvoltator de aplicatii mobile pe platformele iOS / macOS, iar in timpul liber este fotograf la concerte, o pasiune pe care a descoperit-o in urma cu 4 ani si care i-a oferit ocazia unica de a fotografia trupele preferate atat in tara, cat si la festivaluri mari din Europa. A folosit Uber inca de la lansarea serviciului in Bucuresti, initial pentru merge ocazional la birou.

“Treptat, Uber a devenit principalul mod de a ma deplasa la concerte, atunci cand sunt presat de timp si transport echipament, si singurul mod de a ma intoarce acasa, deseori la ore destul de tarzii. Merg cu Uber pentru calitatea serviciului, respectul primit din partea soferilor parteneri, precum si disponibilitatea, indiferent de ora”, ne-a spus Florin.

Francisc (25 ani, dezvoltator de jocuri)

Francisc face jocuri de peste 7 ani, a lucrat pentru doua companii mari din industrie, iar recent a ales sa porneasca la drum pe cont propriu si a deschis propriul sau studio. In plus, organizeaza si evenimente legate de jocuri de orice fel de la video games la board games, si este organizatorul Global Game Jam in Bucuresti. Este pasionat de arta, tehnologie, startup-uri si inovatie si ii place sa calatoreasca.

“Merg cu Uber nu doar pentru comoditate si confort, ci si pentru ca imi place sa cunosc oameni si sa le aud povestile. Sunt atasat emotional de Uber mai tare decat atunci cand am inceput sa folosesc serviciul (la lansare), pentru ca Uber a fost acolo pentru mine si familia mea atunci cand aveam dificultati, iar pentru acest lucru voi fi etern recunoscator”, isi aminteste Francisc.


Liviu (32 ani, DJ si producator)

Liviu este Label Manager Cat Music si Sony Music Romania, DJ si producator de muzica.

“Aleg Uber pentru confort, pentru soferi amabili si masini curate, pentru ca Uber este mereu acolo pentru mine, indiferent unde merg”, povesteste Liviu.

Lucica (33 ani, antreprenor)

Lucica s-a nascut la malul marii, in Constanta, insa un val mai puternic a adus-o in vartejul lucrurilor din capitala acum mai bine de 9 ani. Lucreaza in publicitate alaturi de cativa oameni pe care ii apreciaza foarte mult, intr-o agentie pe care o cresc impreuna de mai bine de 3 ani. Este pasionata de publicitate si social media, muzica buna si carti interesante.

“Prin natura jobului am nevoie de flexibilitate, alerg de la o intalnire la alta si nu am timp de pierdut, iar Uber este mereu la indemana. Am inceput sa folosesc aplicatia din prima zi in care Uber a venit in Bucuresti si voi continua sa o folosesc pentru ca este mult mai simplu: stiu ce masina vine, cand vine si, cel mai important, nu am nevoie de bani cash la mine”, explica Lucica.

Mihai (34 ani, Strategy Consultant)

Mihai are 34 de ani si calatoreste mult in interes de serviciu: momentan este intr-o calatorie in jurul lumii si munceste cate o luna in alta tara. Nu este usor, asa cum ne spune chiar el, dar sunt si multe beneficii asociate acestui stil de viata.

“Aleg Uber pentru ca simplifica procesul de a calatori in multe orase din lume: serviciul difera din loc in loc, dar aplicatia este aceeasi si, in linii mari, este similar. Pretul este competitiv si plata se face digital: nu am nevoie de numerar, nu trebuie sa schimb bani, sau sa negociez tariful cursei. Uber este varianta optima pentru mine”, ne-a povestit Mihai.

Olivia (29 ani, User Experience Manager)

Olivia se ocupa de User Experience (UX) pentru Code4Romania si de Customer Experience (CX) la Oracle. A migrat din comunicare in IT, unde si-a gasit locul dupa multi ani de presa (inca mai concheteaza cu jurnalismul prin reviste print si online). Este pasionata de tot ce inseamna mediul digital si incearca sa transmita asta si altora printr-o serie de cursuri pe care le sustine ocazional, sau vorbind la diferite conferinte, evenimente sau hackathoane. Recent a decis sa se implice in Code4Romania, o comunitate de specialisti in IT, data science, design si comunicare, alaturi de care construieste solutii IT sustenabile pentru societatea romaneasca si nu numai.

“E atat de normal sa “chem un Uber” incat nici nu stiu de ce cineva ar mai avea nevoie de motive suplimentare. Merg cu Uber pentru siguranta, curatenie si civilizatie. In general trebuie sa ajung in cel putin trei locuri intr-o singura zi, asa ca Uber rezolva una dintre principalele mele nevoi si imi face viata mult mai usoara. Chiar si acum scriu acest mesaj asteptand un Uber si, pentru ca am primit notificarea ca soferul meu soseste acum, voi incheia multumindu-va pentru un serviciu extrem de util”, ne-a scris Olivia.

Continuam sa punem orasele in miscare

In ultimii doi ani, soferii parteneri Uber au parcurs 7 milioane de km - adica distanta de la pamant la luna, de 18 ori. Serviciul a fost lansat intai in Bucuresti, in 2015, si, 1 an mai tarziu, si la Cluj-Napoca, Brasov, si Timisoara! Ce urmeaza?

“Am dovedit ca UBER este o solutie viabila pentru reducerea traficului in marile orase – alaturi de autobuz, metrou, taxi, biciclete si alte mijloace alternative de transport. Este o alternativa viabila la masina personala. In acest ritm, noi estimam ca pana in 2020 vom putea lansa serviciul uberPOOL care aduce mai multi oameni in mai putine masini si, astfel, UBER va putea contribui la reducerea cu cel putin o treime a traficului din Bucuresti si din marile orase.”, a declarat Nicoleta Diaconu, General Manager Uber Romania.

Intre timp, Uber continua sa ofere curse sigure, convenabile si confortabile printr-o simpla apasare de buton, oricui, oriunde si oricand.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri