Nokian Tyres extinde gama de anvelope de vara cu un nou model, denumit Nokian Rockproof, care se adreseaza masinilor de off-road sau camioanelor usoare.

Datorita compusului special Nokian Rockproof Hybrid din care este realizata banda de rulare, chiar si atunci cand intampina taieturi sau impacturi neasteptate, in conditiile solicitante ale terenului accidentat. Sustinerea optimizata a blocurilor benzii de rulare ajuta la obtinerea manevrabilitati precise si a stabilitatii. Cu un profil agresiv, ejectoare de pietre si avand incorporata tehnologia Nokian Aramid Sidewall, anvelopa este extrem de rezistenta la taieturi.

Modelul Nokian Rockproof este disponibil in dimensiuni de 16 si 17 inci, cu indicele de viteza Q (160 km/h); pe parcursul acestui an se vor adauga si alte dimensiuni.

Trecerea la anvelopele de vara trebuie realizata imediat ce perioada rece a iernii se incheie, iar temperatura de peste zi depaseste valoarea de 7°C timp de mai multe zile consecutiv.

Criteriile de care trebuie tinut cont in alegerea corecta a anvelopelor de vara sunt:

Citeste si:
Nokian a inaugurat o noua fabrica. Va produce 4 MIL. anvelope anual
Nokian a inaugurat o noua...

- dimensiunile adecvate autovehiculului,

- scopul utilizarii acestora,

- indicele de viteza sau indicele de incarcare,

- rezistenta flancului anvelopei

Citeste si:
Cum sa evitati acvaplanarea in timpul ploilor abundente
Cum sa evitati acvaplanarea...

- apelarea la centre autorizate de vanzare a anvelopelor

Pentru a permite functionarea corecta, cat si pentru atingerea duratei de viata optime a anvelopelor, se recomanda verificari regulate ale presiunii din anvelope.

Toate modelele de anvelope de vara Nokian Tyres prezinta indicatorul de uzura a benzii de rulare DSI (Driving Safety Indicator) unic, patentat, direct pe banda de rulare a anvelopei. Datorita acestei caracteristici, conducatorii auto pot verifica pe loc grosimea benzii de rulare ramase, in milimetri, examinand cifrele indicate pe banda de rulare. Aceste cifre dispar pe masura ce anvelopa se uzeaza. Pentru a beneficia de proprietatile optime si siguranta anvelopelor de vara, Nokian Tyres recomanda o grosime minima de 4 mm a benzii de rulare a anvelopei.

Nokian Tyres a fost fondata in 1988. Unitatile de productie se afla in Finlanda si Rusia.

Citeste si:
Nokian lanseaza un sistem de monitorizare pentru anvelope
Nokian lanseaza un sistem de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Nokian Tyres: Anvelopele de iarna reprezinta peste 60% din business