Solutia ofera inchiriere online instant a autobuzelor, urmarire a autobuzului prin GPS, instrument de gestiune a pasagerilor, bilete online si multe altele.

Bus.com, cunoscuta anterior ca Sharethebus, a strans investitii initiale de cinci milioane de dolari. Investitia a fost condusa de Jackson Square Ventures, cu participatii de la BMW i Ventures, Real Ventures si Y Combinator. Fondurile vor fi investite pentru a imbunatati tehnologia de rezervare, experienta calatorului, operatiunile furnizorului de autobuze, precum si managementul combustibilului.

"Utilizarea mai buna a autobuzelor este fundamentala pentru viitorul calatoriei", declara Kyle, director executiv al Bus.com. "Autobuzele reprezinta cel mai bun mod de a mobiliza comunitati intregi, inclusiv fanii muzicii si ai sportului, mitinguri si elevi sau studenti. Permitem si imbunatatim experienta calatoriei cu autobuzul."

Piata transportului cu autobuzul este o industrie de sase miliarde de dolari in SUA si Canada, segmentul charterelor reprezentand patru miliarde de dolari din total. 82% dintre companiile de autobuze-charter sunt detinute de operatori mici, cu maximum 10 autobuze. Standardele de servicii si preturile variaza semnificativ de la o companie la alta, iar inovatia consumatorilor nu raspunde cerintelor in schimbare. Bus.com isi va unifica si-si va intari afacerea, permitand accesul la noi piete si oferind o experienta care incanta calatorii si ia locul competitorilor mari.

Citeste si:

"Inovatia in piata foarte fragmentata a calatoriilor cu autobuzul din SUA si Canada este necesara si reprezinta o componenta principala a mobilitatii imbunatatite. BMW i Ventures se angajeaza sa investeasca in acest tip de inovatie vizionara si asteptam cu nerabdare sa lucram cu Kyle si echipa lui pentru ca viziunea lor sa devina realitate", a declarat Christian Noske, partener BMW i Ventures.

Despre Bus.com Bus.com a transportat peste 150.000 de persoane in cele 3.000 de calatori cu autobuzul, in 37 de state si trei tari. Au colaborat cu producatori de evenimente de top precum Live Nation, AEG, Huka Entertainment, precum si cu organizatii studentesti de la Harvard, Yale, MIT si alte 150 de institutii. Bus.com a fost fondata de Wolf Kohlberg si Kyle Boulay in februarie 2015.