Compania AeroMobil a dezvaluit ca acest model de automobil zburator, AeroMobil Flying Car, expus la Top Marques Monaco, poate sa treaca de la modul ”deplasare pe sosea” la modul ”deplasare in zbor” in mai putin de trei minute. Vehiculul este echipat cu un set de aripi care se retrag si se pliaza atunci cand automobilul circula pe sosea si se desfasoara si se intind in pozitie orizontala inainte de decolare, scrie News.ro.

AeroMobil, una dintre companiile care dezvolta astfel de vehicule zburatoare, intentioneaza sa produca pana la 500 de unitati in prima serie comerciala, ce vor fi vandute cu un pret cuprins intre 1,2 milioane si 1,5 milioane de euro (1,29 milioane dolari - 1,61 milioane dolari).

Pentru a zbura, masina are nevoie sa fie tractata sau sa ruleze pe o pista de decolare. Viitorii posesori ai acestor modele vor trebui sa detina atat un permis de conducere a automobilului, cat si o licenta de pilot, a precizat Stefan Vadocz, directorul de Comunicare al companiei AeroMobil.

Compania AeroMobil spune ca livrarile pentru viitorii proprietari ai acestor masini zburatoare - care se vor supune regulamentelor de trafic rutier si aerian - vor putea sa inceapa in 2020.

Citeste si:

Inainte de a intra in productia de serie, vehiculul AeroMobil Flying Car va trebui sa treaca o serie de teste, inclusiv unele concepute pentru respectarea normelor de siguranta.

Mai multe guverne ale lumii analizeaza in aceasta perioada un set de propuneri ce vizeaza reglementarea regimului de deplasare a dronelor si automobilelor fara soferi. Reprezentantii industriei de automobile si cei din industria aviatica dezvolta o serie de software-uri, pe langa programe de dezvoltare durabila a oraselor, pentru a se asigura ca aceste vehicule se vor deplasa doar pe anumite culoare de siguranta.

masina zburatoare

Sursa foto: aeromobil.com