4 Mai 2017

Masinile care prefigureaza viitorul mobilitatii: 10 concepte trasnite dezvaluite in 2017



Constructorii auto prefigureaza viitorul cu autovehicule concept care par cel putin din alta lume. Nu vor ajunge pe strada asa cum arata la un salon auto, dar vor imprumuta caracteristici masinilor de productie din viitor. Iata 10 concepte trasnite dezvaluite anul acesta.

Pop.Up System

Airbus a devenit creativ cu cel mai recent concept auto: o masina electrica cu doua locuri, care poate fi folosita ca o drona. Numita Pop.Up System, masina poate rula 100 de kilometri, scrie businessinsider.com.

Pop.Up se poate desprinde cu usurinta de la sasiu, pentru ca o drona sa poata sa o ia cu usurinta. Drona autonoma este alimentata de 8 rotoare.


Nissan VMotion

Nissan a prezentat conceptul VMotion la Salonul Auto de la Detroit. Are un design uimitor, geometric. Vehiculul prezinta sistemul ProPilot al companiei Nissan, care permite vehiculelor sa circule autonom pe autostrazi la viteze de pana la 62 km/h.

La interior, exista un afisaj masiv, orizontal care consolideaza instrumentul soferului si centrul de infotainment.


BMW i Inside Future

BMW i Inside Future este un concept care ne arata cum vor arata interioarele masinilor autonome, adica spatioase si confortabile.

Conceptul vine cu un afisaj mare, vizibil si de pe locurile spate, atunci cand masina conduce in locul tau.


Toyota Concept-i

Toyota a prezentat o masina concept la CES care vine cu un asistent gata sa preia sarcini si sa faca conversatie in timp ce conduceti pentru a nu adormi la volan.

Concept-i dispune de un touchscreen si head-up display.


Volkswagen I.D. Buzz Concept

Volkswagen a prezentat o versiune high-tech a microbuzului sau clasic, care intr-o versiune electrica poate merge 270 de mile cu o singura incarcare.

Modelul este echipat cu camere de luat vederi, ultrasunete, senzori si camere radar, ce il fac complet autonom.


Honda NeuV

Honda a prezentat la CES conceptul NeuV. O masina autonoma electrica. Conceptul vine cu inteligenta artificiala care poate "citi emotii umane" pentru a imbunatati experienta de conducere.


Toyota i-TRIL

Conceptul Toyota i-TRIL a debutat la Salonul Auto de la Geneva. Are doua locuri si este o alternatva la motociclete.

Modelul include tehnologia Toyota Active Lean, care adapteaza automat rotile vehiculului pentru a imbunatati manevrabilitatea.


Volkswagen Sedric

Volkswagen Sedric este noul concept de vehicul autonom, care isi va cauta singur loc de parcare, va lua singur colete si va duce copii la diverse activitati.


Volkswagen Atlas

Volkswagen a dezvaluit in februarie conceptul SUV-ului Atlas. Conceptul vine cu o cutie de marfa pe palfon, care se poate extinde intr-un container de 1,64 metri cubi. Are trei randuri de locuri pentru a transporta sapte pasageri.


Rinspeed Oasis

Rinspeed Oasis a fost prezentat la CES. Vehiculul are o gradina reala, cu copaci Bonsai, ascunsa in spatele parbrizului.

In interior, masina are un ecran mare tactil de la Harman, care vine cu control vocal si gesturi.




Citeste si