Policolor devine unic importator al Glasurit, brandul premium de refinish auto al companiei BASF Coatings, intr-o piata estimata la 21,4 milioane de euro, aferenta unui volum de 1,3 mii tone, din care Policolor, in calitate de lider de piata, comercializeaza aproximativ 643 tone (49,5%).

Glasurit, certificat de peste 50 de producatori auto din Europa, America de Nord, America de Sud si Asia este pe primul loc la vanzari in Germania si pe locul trei in tarile din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Grupul Policolor – Orgachim opereaza doua mari unitati de productie: Policolor Romania si Orgachim Bulgaria si este liderul regional in domeniul tehnologiei vopselelor si lacurilor pe segmentul Decorative, Automotive si Industrial Coatings in zona sud-est Europeana. Ambele companii vor sa-si consolideze pozitia pe segmentul de refinish auto din Romania.

Parteneriatul vine in intampinarea clientilor din zona service-urilor de brand care pun accent pe calitate si care isi doreau mai mult sprijin tehnic si de marketing, mecanisme de achizitie mai clare si eficiente si, nu in ultimul rand, o prezenta mai ampla din punct de vedere geografic si numeric.

„Ne dorim sa intarim imaginea Glasurit pe piata din Romania si suntem convinsi ca Policolor este partenerul ideal pentru indeplinirea acestui lucru”, a declarat Harald Pflanzl, Head Sub-Region Europe Central for BASF.

Odata cu preluarea distributiei brandului Glasurit, Policolor Automotive va oferi la nivel national, vopsitorilor si managerilor de service, dar si personalului din zona de achizitii, solutii personalizate, traininguri pentru vopsitori si suport tehnic non stop, prin intermediul celor peste 50 de oameni ai sai, dedicati segmentului de vopsitorie auto.

”Industria auto romanesca a fost greu incercata in ultimii ani iar procesul de revenire este acum unul matur. Serviciile post-vanzare au devenit tot mai importante in business-urile auto, veniturile provenite din reparatii auto sunt o linie tot mai consistenta in bugetele fiecarui service autorizat, optimizarea fluxurilor de lucru in service, de la receptie, pana la livrarea unei masini post-reparatii a devenit o prioritate”, a declarat Marius Vacaroiu, CEO Policolor Orgachim.

La finalul lui 2016, BASF, companie cu activitati in peste 80 de tari din lume si 114 mii angajati, a generat vanzari de aproximativ 58 de miliarde de euro si un profit de 6,3 miliarde de euro. Divizia BASF Coatings, in care intra produsele dedicate domeniului auto a inregistrat o valoare a vanzarilor la nivel global de aproximativ 3,2 miliarde de euro. Compania detine in Europa cea mai mare fabrica de vopsele auto din lume, la Muenster-Hiltrup, cu o suprafata de peste 400.000 mp, in care lucreaza 2300 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri