A nins pe Transalpina in zona Ranca

Traficul pe drumul national (DN) 67C, Transalpina, in zona Ranca, intre km 34-37, s-a desfasurat duminica cu dificultate din cauza caderilor de grindina si lapovita, precum si a temperaturii sub 4 grade Celsius.

"Din cauza schimbarii bruste a temperaturii, sub 4 grade Celsius, pe DN 67C, Transalpina, intre km 34-37, s-au inregistrat caderi de grindina si lapovita", anunta Sectia Drumuri Nationale Targu Jiu.

Angajatii districtului Ranca au intervenit cu clorura de calciu pentru a evita formarea ghetusului pe drum.

Sectia Drumuri Nationale Targu Jiu spune ca in asemenea situatii conducatorii auto surprinsi cu autovehiculele neechipate de iarna ar trebui sa ramana opriti pe marginea partii carosabile pana cand conditiile meteo permit reluarea calatoriei.

Citeste si:
"Drumul regelui" a fost redeschis circulației rutiere
Transalpina a fost redeschisă...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Transalpina (DN 67c) este cel mai inalt drum rutier din Romania si din Muntii Carpati si atinge altitudinea maxima (2.145 m) in Pasul Urdele.

Denumit si drumul regelui, Transalpina traverseaza Muntii Parang de la N la S fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului si face legatura intre localitatile Novaci (Gorj) si Saliste (Sibiu). Drumul a fost inaugurat de Regele Carol al-II-lea in 1938 si a ramas neasfaltat pana in 2009.

Sursa foto: Drumuri Nationale Targu Jiu

Citeste si:
România sub ape | Codul portocaliu de averse, prelungit până vineri...
România sub ape | Codul...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri