Trei proiecte de infrastructura rutiera au primit finantare 407 MIL. euro

Trei proiecte de infrastructura rutiera din Romania au primit finantare 407 milioane euro din fondurile politicii de coeziune, a declarat Corina Cretu, comisarul european pentru politica regionala.

"Aceste proiecte, finantate de Uniunea Europeana, au triplul obiectiv de a imbunatati securitatea rutiera, de a contribui la dezvoltarea economica a regiunilor vizate si de a consolida coeziunea teritoriala din Romania", a declarat comisarul european pentru politica regionala.

Peste 336 milioane de euro vor fi investiti in construirea sectiunii dintre localitatile Dumbrava si Deva, din autostrada Lugoj-Deva, parte a Retelei transeuropene de transport (RTE-T), dar si in infrastructura conexa (poduri, intersectii, tunele...). Timpul necesar deplasarii automobilistilor intre cele doua orase va fi redus astfel cu o treime.

Alte 62 milioane de euro vor fi utilizate pentru reabilitarea unei sectiuni din drumul national 6, ce leaga orasele Alexandria si Craiova, in sud-vestul tarii, cu scopul de a ameliora securitatea rutiera si de a reduce timpul de deplasare cu trei sferturi de ora.

De asemenea, aproximativ 9 milioane de euro vor finanta construirea sectiunii de drum dintre orasele Timisoara si Lugoj, precum si a unei variante ocolitoare in zona Timisoara.

Citeste si:
Proiectele care vor fi finanțate de UE în România prin programul de...
Marile proiecte publice care...

Sursa foto: By Milos Muller / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri