Trei proiecte de infrastructura rutiera din Romania au primit finantare 407 milioane euro din fondurile politicii de coeziune, a declarat Corina Cretu, comisarul european pentru politica regionala.

"Aceste proiecte, finantate de Uniunea Europeana, au triplul obiectiv de a imbunatati securitatea rutiera, de a contribui la dezvoltarea economica a regiunilor vizate si de a consolida coeziunea teritoriala din Romania", a declarat comisarul european pentru politica regionala.

Peste 336 milioane de euro vor fi investiti in construirea sectiunii dintre localitatile Dumbrava si Deva, din autostrada Lugoj-Deva, parte a Retelei transeuropene de transport (RTE-T), dar si in infrastructura conexa (poduri, intersectii, tunele...). Timpul necesar deplasarii automobilistilor intre cele doua orase va fi redus astfel cu o treime.

Alte 62 milioane de euro vor fi utilizate pentru reabilitarea unei sectiuni din drumul national 6, ce leaga orasele Alexandria si Craiova, in sud-vestul tarii, cu scopul de a ameliora securitatea rutiera si de a reduce timpul de deplasare cu trei sferturi de ora.

De asemenea, aproximativ 9 milioane de euro vor finanta construirea sectiunii de drum dintre orasele Timisoara si Lugoj, precum si a unei variante ocolitoare in zona Timisoara.

Citeste si:
Ce proiecte de infrastructura sunt incluse in bugetul Transporturilor
Bugetul Ministerului...

Sursa foto: By Milos Muller / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Doua miliarde de euro, fonduri europene pentru infrastructura Romaniei