Piata de leasing operational a incheiat primul semestru depasind nivelul de 64.350 de unitati in administrare, ceea ce reprezinta un avans de 7.5% fata de finalul anului 2016.

In aceasta perioada au fost inmatriculate peste 9.200 autovehicule in leasing operational, ceea ce reprezinta o pondere de 17,5% din totalul de inmatriculari autoturisme si autoutilitare noi. Aceasta pondere a inregistrat o crestere de 9% fata de finalul primului trimestru.

„Primul semestru al anului 2017 confirma tendinta de consolidare a produsului de leasing operational full service ca o solutie inconturnabila de eficientizare a mobilitatii companiilor. Cresterea cu peste 30% fata de 2016 a ponderii inmatricularilor in leasing operational din totalul inmatricularilor de vehicule noi este o dovada in plus a notorietatii si atractivitatii acestei solutii,” a declarat Dan Boiangiu, presedinte ASLO.

Conform datelor centralizate de Asociatia Societatilor de Leasing Operational, in topul primelor 5 companii membre intra: LeasePlan Romania, ALD Automotive, Arval Service Lease Romania, Porsche Mobility si Unicredit Leasing Fleet Management.

Membrii asociatiei reprezinta peste 96% din total piata. Structura portofoliului (la nivel de asociatie) este alcatuita din servicii complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 76%, urmate de management de flote 15%, restul reprezentand leasing operational fara servicii de administrare.

Sursa foto: Kzenon/ shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri