Toyota Century, limuzina construita pentru prima data in 1967 si adorata de politicieni, mafioti si oameni cu influenta, a primit anul acesta cateva imbunatatiri discrete pe care le pot remarca doar cunoscatorii, scrie motor1.com.

Prima generatie a fost vanduta timp de 30 de ani, urmatoarea generatie a stat pe piata 20 de ani, iar cea de astazi ar putea sa arate la fel si peste alti 20 de ani.

Aceasta a treia generatie Toyota Century este, ca si modelul precedent, eleganta, simpla si spatioasa, iar Toyota a tinut cont de sugestiile primite de la familia regala japoneza pentru noul model.

Toyota Century

Diferenta majora este data de inlocuirea motorizarii V12 de pe generatia precedenta (1997) cu un propulsor hibrid V8 de 5 litri 394 CP, imprumutat de la Lexus LS600h. Alte modificari sunt o linie inferioara a pragului in raport cu podeaua, astfel incat femeile sa poata urca mai elegant.

Cu toate ca are un aspect de masina clasica, limuzina dispune de faruri adaptive LED, suspensie pneumatica, sisteme moderne de siguranta, scaune spate cu masaj si reglaje pentru picioare, si un sistem de control al zgomotului, care functioneaza automat cand motorul porneste. Perdelutele pentru geamuri au ramas in schimb de la generatiile anterioare.

Produsa in doar 600 de exemplare pe an, limuzina Toyota Century este construita in mare parte manual de catre cei 1.000 de ingineri. Limuzina de 5,3 metri lungime, 1,9 metri latime si cu un ampatament de 3,1 metri costa in jur de 100.000 de euro. Noul model este mai lung decat cel pe care il inlocuieste intrucat ampatamentul a fost marit.

In timp ce limuzinele rivale cum ar fi Audi A8 si Mercedes-Benz Clasa S imbraca interiorul in piele, Toyota Century are scaune 100% din lana, cu posibilitatea de a avea tapiterie din piele la comanda.

VIDEO: Toyota Century, la jumatate din banii pe care i-ai da pe un Rolls-Royce

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri