Odata cu testul publicat in numarul 20/17, echipa editoriala a revistei Auto Motor und Sport (AMS) a dat startul seriei de teste din acest an, desfasurate pe anvelope de iarna. Din cele zece anvelope testate, WinterContact TS 850 P de la Continental a incheiat pe primul loc, in vreme ce noul Speed-Grip 3 al marcii Semperit, care face parte din Grup, s-a situat pe a treia pozitie, datorita unei performante de top pe zapada.

S-au testat anvelope 225/45 E 18 V ale unor marci din Europa, Statele Unite si Asia, montate pe un BMW 430i Gran Coupé. Rezultatele i-au adus anvelopei Continental calificativul „foarte recomandat”, in vreme ce trei produse au fost evaluate drept „recomandate”, iar altele sase au obtinut doar calificative „moderat recomandat” si „recomandat conditionat”. Rezumand performanta anvelopei WinterContact TS 850 P, jurnalistii au scris: „echilibru foarte bun pe zapada, stabilitate deosebita in conditii de umiditate, performanta impresionanta si sportiva pe carosabil uscat.”

De asemenea, anvelopa Continental a reusit sa obtina punctaje solide la categoriile individuale: Spre exemplu, in ceea ce priveste „manevrabilitatea subiectiva pe zapada”, a obtinut cele mai mari punctaje dintre toate anvelopele, dominand, in acelasi timp, patru dintre cele sase categorii de condus in conditii de umiditate si oferind performanta de top pe carosabilul uscat. Expertii de la AMS au avut, de asemenea, lucruri bune de spus despre Semperit Speed-Grip 3: „Tractiune suprema si franare superioara pe zapada, precum si manevrabilitate dinamica in conditii de siguranta la viraje, chiar si in conditii de umiditate”, au scris acestia.

Concluzii:

  • WinterContact TS 850 P reuseste datorita „rezultatelor generale foarte bune”
  • Zece anvelope 225/45 R 18 V supuse testului
  • Noul Semperit Speed-Grip 3 ocupa pozitia a treia, cu cele mai bune performante pe zapada
Citește și
Scania anunță disponibilizări, mii de angajați ar putea fi dați afară
Setari Cookie-uri