Slovenia isi reorganizeaza pana la 1 aprilie 2018 sistemul taxei de drum. Incepand din acel moment, accesul pe drumurile cu taxa de drum obligatorie nu mai este reglementat prin puncte fixe de plata, ci prin sistemul de taxare automat DarsGo.

Fiecare vehicul a carui greutate totala admisa depaseste 3,5 tone are nevoie de un dispozitiv de taxare montat pe vehicul (dispozitiv de bord) si trebuie reinregistrat pentru noul sistem automat de taxare.

Cartelele DARS si dispozitivele de taxare ABC utilizate pana in prezent devin invalide. Din acest moment, clientii DKV se pot inregistra pe site-ul DKV pentru noul sistem de taxare. In urma inregistrarii cu succes pot fi trimise gratuit, la cerere, dispozitive integrate Postpay catre orice adresa de livrare din UE sau pot fi ridicate de la orice statie locala DARS Service. DKV recomanda inregistrarea si procurarea rapida a dispozitivelor de bord pentru evitarea blocajelor si ambuteiajelor la momentul aplicarii taxei.

Se va percepe un cost de activare de 10 euro pentru fiecare unitate de bord (nu există taxe de inchiriere sau pentru servicii). Cu toate acestea, dispozitivul de taxare ramane in proprietatea operatorului de taxare DARS. In plus, fiecare dispozitiv este montat pe vehicul; numarul axelor poate fi reglat manual – la fel ca in cazul dispozitivului GO-Box din Austria si al noului DKV BOX EUROPE.

DKV Euro Service este unul din liderii pietei de servicii din domeniile logistica si transporturi, de aproximativ 80 de ani. De la 65.000 de puncte de acceptanta ale partenerilor multibrand, care ofera servicii de alimentare fara numerar, in baza cardului, la servicii de taxe de drum si recuperarea TVA, DKV ofera o gama de servicii pentru optimizarea costurilor si managementul flotei la nivel european.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri