Productia primelor modele de preserie ale noului Sports Activity Vehicle BMW X7 a inceput la uzina BMW Group din Spartanburg (SUA). Automobilulul de serie va fi prezentat la sfarsitul anului 2018.

La uzina, productia modelelor preserie contribuie la asigurarea si optimizarea viitoarei productii de serie. In consecinta, modelele de preproductie BMW X7 utilizeaza deja aceeasi linie de asamblare ca modelele de serie BMW X5 si BMW X6. In uzina, o echipa special pregatita realizeaza procesul de productie de serie pentru noile modele de automobile si ii califica pe angajati pentru productia viitoare.

Modelele preserie construite la uzina BMW Group din Spartanburg sunt predate specialistilor departamentului de dezvoltare, care solicita omologarea si pentru diverse proiecte, cum ar fi testele de anduranta si cele in conditii extreme in zonele de desert din Death Valley sau pe traseele acoperite cu gheata si zapada din Scandinavia.

Modelul de preserie este camuflat in timp ce se afla inca in uzina. Modelele cu dungi evidente sunt concepute pentru a contribui la ascunderea cat mai mult posibil a aspectului final al noului SAV.

La Spartanburg, BMW Group produce modele BMW X3, BMW X4, BMW X5 si BMW X6 pentru SUA si piata mondiala.

Cu date-record de productie, de peste 411.000 de unitati in 2016, Spartanburg este in prezent cea mai mare fabrica BMW Group din intreaga lume. Aproximativ 70% din automobilele produse la Spartanburg sunt exportate in 140 de tari din intreaga lume. Potrivit Ministerului Comertului din SUA, BMW Group este, prin urmare, cel mai mare exportator de automobile din SUA, masurat in valoare. Capacitatea maxima de productie anuala se ridica la aproximativ 450.000 de automobile.

Uzina BMW Group din Spartanburg are peste 9.000 de angajati; inca 1.000 de locuri de munca urmeaza sa fie adaugate pana in anul 2021. In fiecare zi, 1.400 de modele ies de pe linia de asamblare a uzinei din Spartanburg; acestea vor fi completate de cea de-a cincea gama, BMW X7, pentru care uzina din Spartanburg se pregateste in prezent.

Pana in prezent, BMW Group a investit opt miliarde de dolari in locatia de productie si a construit in jur de 3,9 milioane de automobile de la intrarea in functiune la 8 septembrie 1994.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri