Premierul Mihai Tudose a anuntat luni in cadrul unei conferinte de presa organizata la Ministerul Transporturilor ca a inceput proiectul pentru construirea podului peste Dunare, la Braila, sustinand ca "atat timp cat mai suntem in picioare vom da tot sprijinul ca proiecte de infrastructura mari sa se desfasoare cu prioritate", potrivit Hotnews.

"Obiectivul podului peste Dunare de la Braila e discutat din anii 80. E un obiectiv major si s-a intrat in linie dreapta. (...) Podul e un element de siguranta nationala, o sa traim intr-o tara normala in care fluviul nu se mai traverseaza cu bacul. (...) Va garantez ca atata timp cat mai suntem in picioare vom da tot sprijinul ca proiecte de acest gen sa se desfasoare cu prioritate", a declarat premierul Mihai Tudose.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a declarat ca reprezentantii Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) au decis alocarea sumei de 300 de milioane de euro pentru magistrala de metrou care va ajunge la Aeroportul Otopeni.

"Am avut o noua intalnire cu BERD, aceste intalniri sunt saptamanale. Azi, reprezentantii BERD au anuntat ca s-a luat decizia finala la Londra pentru alocarea a 300 de milioane de euro pentru magistrala de metrou M 6. (...) In conformitate cu calendarul asumat cu Banca Mondiala, azi a devenit operationala unitatea de monitorizare a proiectului autostrazii Ploiesti - Brasov", a spus Stroe.

Asocierea Astaldi SpA - IHI Infrastructure Systems CO. Ltd a castigat proiectul pentru construirea podului suspendat peste Dunare de la Braila, in valoare de 1,99 miliarde de lei, fara TVA., cea mai ampla lucrare de infrastructura din ultimii 27 de ani, potrivit unui comunicat emis la finalul lunii octombrie 2017 de Ministerul Transporturilor.

Durata contractului, care va fi semnat dupa expirarea perioadei legale de depunere a contestatiilor, este de 48 de luni din care 12 luni proiectare si 36 luni executie. Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 120 luni.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri