Mercedes-Benz lanseaza in iunie a doua generatie a Clasei G, cel mai longeviv model al marcii, care timp de 38 de ani a primit nenumarate update-uri.

Noul model a primit o noua suspensie independenta cu dubla articulatie la nivelul puntii fata in combinatie cu o punte rigida pe spate, modurile de conducere Dynamic Select, functia “G-Mode” si cele trei diferentiale blocabile 100% care imbunatatesc confortul la rulare, cat si agilitatea autoturismului, indiferent de terenul parcurs.

Preturile in Romania incep de la 107.451 euro (TVA inclus), ramanand astfel la un nivel similar cu versiunea precedenta. Specificatia include o suita de dotari noi, precum farurile fata LED, sistemele de asistenta la conducere, interiorul exclusivist si ultra-rafinat, cu scaune din piele.

Noul G este mai lung cu 53 mm si mai lat cu 121 mm, avand o prezenta chiar mai robusta decat anterior, atat in conditii de on-road, cat si off-road. Echipat mai mult decat adecvat si cu o garda la sol de 270 mm la nivelul puntii fata, Clasa G abunda in potential pentru off-road.

In spate, spre deosebire de modelul predecesor, noua punte rigida este controlata prin intermediul celor patru brate longitudinale situate pe fiecare parte a autovehicului si bara Panhard.

Propulsorul noului G este un V8 pe benzina biturbo cu cilindreea de 4.0 litri 422 CP (310 kW) si un cuplu maxim de 610 Nm intre 2.000 si 4.750 rpm. Cutia de viteze este automata 9G-TRONIC.

Vara lui 2017 a adus totodata marcarea bornei celui de-al 300.000-lea Clasa G produs in Graz.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri