Proiectul de buget al Capitalei pentru acest an prevede alocarea a peste 231 milioane de euro pentru infrastructura rutiera si fluidizarea traficului, dotari, investitii si subventii pentru transport in comun, a informat Primaria Capitalei, prin intermediul unui comunicat.

Astfel, in 2018, Municipalitatea ar urma sa aloce 56 de milioane de euro pentru imbunatatirea sistemului rutier, semaforizare inteligenta si managementul traficului. Dintre acestea, 26 milioane de euro pentru 20 de intersectii noi semaforizate si 100 intersectii integrate in Sistemul de Management al Traficului din Bucuresti, cinci milioane de euro pentru o aplicatie de Smart Parking, patru milioane pentru intretinerea instalatiilor de semaforizare existente, 6,4 milioane de euro pentru lucrari de semnalizare rutiera, iar 20 de milioane de euro pentru reabilitarea/repararea sistemului rutier, arata Agerpres.

Totodata, Municipalitatea va demara 14 proiecte de construire de parcari subterane si supraterane, suma alocata pentru inceput fiind de aproximativ 11 milioane de euro.

Este vorba despre sapte parcari supraterane rezidentiale (proiect tehnic si executie: aproximativ 9 milioane euro), trei parcari publice subterane la Gara de Nord, Edgar Quinet, Piata Dorobanti (studii si consultanta concesiune lucrari - aproximativ 650.000 euro), patru parcari publice, una la Sala Palatului, una la Piata Constitutiei si alte doua parcari care vor fi construite in cadrul proiectului de punere in valoare a monumentelor de for public ale lui Alexandru Lahovari si Gh. Cantacuzino (aproximativ 1 milion de euro)

Subventiile pentru RATB vor reprezenta in acest an 103 milioane euro. Aproximativ 32 milioane euro sunt prevazute pentru achizitia a 400 de autobuze Euro 6, 100 de troleibuze, 100 de tramvaie si 42 autobuze. De asemenea, investitiile derulate de RATB sunt estimate la 43 milioane euro.

Proiectul de buget prevede continuarea unor proiecte deja initiate, precum: modernizarea Pietei Eroii Revolutiei si pasajul pietonal (1.7 milioane euro), strapungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu (4,3 milioane euro), penetratia Splaiul Independentei - Ciurel (17.8 milioane euro), supralargirea Fabrica de Glucoza (4,7 milioane euro), park and ride-ul de la Cora Pantelimon (15 milioane euro), parcarea subterana prevazuta in proiectul de modernizare a soselei Iancului (2,5 milioane euro).

Pe trei artere mari din Capitala vor fi modernizate liniile de tramvai si sistemul rutier: bulevardul Vasile Milea (37.000 euro, pentru studiul de fezabilitate), B-dul Dimitrie Pompei si str. Barbu Vacarescu; penetratie Prelungirea Ghencea Domnesti (200.000 euro, pentru refacerea studiului de fezabilitate, conform PMUD).

Totodata, vor fi alocate sume pentru continuarea lucrarilor sau pentru studii de fezabilitate vizand o serie de penetratii, strapungeri, supralargiri, pasaje rutiere si pietonale. Printre acestea se numara: continuarea lucrarilor de modernizare si consolidare a Podului Mihai Bravu (1,33 milioane euro), reabilitarea Podului Grant (6,2 milioane euro), pasajul pietonal subteran Arcul de Triumf (160.000 euro), Prelungirea Strada Brasov intre Soseaua Alexandriei si Prelungirea Ghencea (130.000 euro), Supralargire Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu - intersectia Vitan Barzesti (140.000 euro), pod planseu Piata Unirii (88.000 euro), strapungere si supralargire Str. Avionului, intre Sos. Pipera si linia de centura prin Drumul Nisipoasa, str. Campul Pipera si str. Vadul Moldovei cu pasaj denivelat peste calea ferata Bucuresti- Constanta, pe sub pista aeroportului Aurel Vlaicu (174.000 euro).

Sursa foto: Creative Lab / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri