Grupul Automobile Bavaria, cea mai mare retea de dealeri BMW din Europa Centrala si de Est, a ajuns la o cota de piata de 65%, dupa ce vanzarile au depasit 1.500 de unitati noi anul trecut, reprezentand mai mult de patru masini livrate zilnic pe parcursul anului.

Automobile Bavaria Group a inregistrat in anul 2017 o cifra de afaceri de peste 136 milioane euro si o crestere cu peste 15% a volumului vanzarilor de automobile fata de anul precedent, reprezentand aproximativ 3.000 de unitati livrate (masini noi si rulate).

Vanzarile de automobile BMW noi au atins un volum de peste 1,500 unitati in 2017, iar vanzarile MINI un volum usor sub pragul de 300 de unitati. Vanzarile automobilelor rulate au inregistrat si ele o evolutie pozitiva la nivelul grupului Automobile Bavaria, depasind pragul de 1,000 unitati livrate.

Serviciile post-vanzare la nivel de grup au inregistrat o crestere de peste 12% a cifrei de afaceri, fiind rezultatul investitiilor realizate in anul 2016 si pe parcursul anului 2017, care au vizat cresterea calitatii serviciilor si implementarea celor mai noi standarde de calitate.

La nivel de holding, toate companiile din grupul Automobile Bavaria, MHS Truck & Bus si Schmidt Gruppe Deutschland, au avut o evolutie pozitiva in 2017, cifra de afaceri ajungand la volumul de peste 350 millioane euro.

In Romania, in cei 24 de ani de activitate, Automobile Bavaria Group a livrat peste 40.000 de vehicule, si a inregistrat peste 1.000.000 de vizite in atelierele de service autorizate BMW, MINI si Rolls-Royce.

Cele peste 12 locatii de service autorizate BMW si MINI ale grupului, au fost vizitate in 2017 de peste 56.710 de automobile, in crestere cu 8,8% fata de anul 2016, reprezentand aproximativ 30% din totalul parcului auto BMW cu o vechime de 10 ani. Cifra de afaceri raportata la finaul anului 2017 a crescut cu peste 3 milioane euro, fiind dublata si de mentinerea unui grad de satisfactie a clientilor de peste 90 %.

"Ne-am propus sa continuam strategia de diversificare a portofoliului de marci pe care le reprezentam. La finalul lui martie avem planificata deschiderea oficiala a dealer-ului Opel din Tg. Mures, iar in paralel purtam discutii avansate pentru a aduce si alte marci in grupul nostru,” a declarat presedintele Automobile Bavaria Group, Michael Schmidt.

Cele mai bine vandute modele BMW noi, in cadrul retelei Automobile Bavaria Group, au fost BMW X3 (235 unitati, cu peste 30 fata de 2016), BMW X1 (232) si BMW X5 (203), iar pentru automobilele rulate: BMW X5 (140), BMW Seria 5(135) si BMW Seria 3(104).

Cele mai bine vandute modele MINI au fost MINI Hatchback (5-usi & 3-usi) si MINI Countryman, atat pentru segmentul de automobile noi cat si rulate. In anul 2017 s-au vandut 12 unitati MINI Countryman plug-in hybrid, reprezentand 19% din volumul total pentru MINI Countryman si 16 unitati din modelul John Cooper Works, reprezentand 5% din volumul total.

Printre cele mai exclusiviste modele livrate de Automobile Bavaria Group in anul 2017 s-au numarat: un model personalizat MINI John Cooper Works, doua automobile BMW Seria 7 (BMW M760Li xDrive si un BMW 750Li xDrive in editie limitata) alaturi de BMW M4 DTM Champion Edition, editia limitata la 200 de exemplare in intreaga lume si cel mai rapid model construit de BMW pana in prezent. Acesta este si singurul model aflat in Romania.

Anul 2017 a fost un an de crestere a vanzarilor si pentru BMW Motorrad, cu 165 unitati vandute, fata de 120, in anul 2016. Cifra de afaceri pe acest segment a crescut astfel la 2,5 milioane euro.

O crestere record s-a inregistrat pentru autombilele electrice BMW i, cu un numar total de 106 automobile vandute (BMW i3 si BMW i8), alaturi de 43 de automobile plug-in hybrid.

Pe parcursul anului 2017, Automobile Bavaria Group a deschis doua noi reprezentante BMW i la Cluj si Timisoara si acopera peste 80% din volumul pietei BMW i in Romania. BMW i3 este cel mai de succes automobil electric de pe piata autohtona, 1 din 3 automobile electrificate apartinand BMW Group. Compania este implicata in diverse proiecte pentru sustinerea dezvoltarii pietei de automobile electrice ceea ce va duce la o crestere organica in urmatorii ani.

Schmidt Gruppe Deutschland cuprinde cinci reprezentante BMW si o reprezentanta Rolls- Royce in Munich. Grupul si-a indeplinit obiectivele de vanzari pentru marcile BMW, MINI si Rolls-Royce, cu o cifra de afaceri de 125 milioane euro, din care 15 milioane euro sunt vanzari Rolls-Royce. Reteaua de dealeri a vandut apropape 2900 de autovehicule dintre care 53 de automobile au fost Rolls-Royce.

“Recent, am prezentat la Munich noul Rolls-Royce Phantom si sper sa oferim curand o surpriza placuta si celor interesati de aceasta marca in Romania. Prin dealerul Rolls-Royce din Munich am livrat 3 masini in Romania anul trecut. Ma bucura acest lucru, mai ales pentru ca la Baneasa avem singurul service Rolls-Royce din regiune. Tot anul trecut, am sarbatorit 10 ani de la deschiderea dealerului din Wolfratshausen, unul dintre cei cinci dealeri ai retelei noastre din Germania”, a explicat Michael Schmidt.

Bavaria Mobility este noua afacere a grupului Automobile Bavaria dedicata pietei de inchirieri de automobile premium, cu pachete si servicii complete. Compania ofera servicii de mobilitate premium de tip rent a car si inchiriere pe termen lung (Executive Mobility), avand o flota care include doar cele mai noi modele ale producatorului. Prin serviciul Executive Mobility oferim o alternativa flexibila pentru leasingul operational. Astfel, clientii isi pot inlocui masina o data sau chiar de doua ori pe an, in functie de preferinte si sezon.

Automobile Bavaria Group detine 12 locatii BMW pentru automobile noi si rulate in Romania si singurul service Rolls- Royce din regiune. Cel mai mare grup de dealeri BMW din Europa Centrala si de Est asigura locuri de munca pentru 509 de angajati si are o cifra anuala de afaceri de 136 milioane euro.

MHS Truck & Bus Group Romania este distribuitorul general MAN in Romania. Detine opt centre proprii de competenta pentru vehicule comerciale MAN. Este cel mai mare si mai performant distribuitor MAN din Europa Centrala si de Sud-Est. Asigura locuri de munca pentru 355 de angajati si are o cifra anuala de afaceri de 90 milioane euro.

Schmidt Gruppe Deutschland detine cinci dealershipuri BMW si un dealership Rolls-Royce la Munchen. Grupul asigura locuri de munca pentru 240 de angajati si are o cifra anuala de afaceri de 125 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri