Mercedes-Benz a adus treptat modelele sale in era tehnologiei, iar cea de-a treia generatie Sprinter este ultimul model care isi astepta randul. A fost prezentat in premiera mondiala la Duisburg, moment in care nemtii au anuntat si o versiune 100% electrica gata de livrare anul viitor (eSprinter).

Pentru noului Mercedes-Benz Sprinter pentru piata din Germania este de 20.000 euro fara TVA.

"Sprinter continua sa intruchipeze atributele traditionale care i-au adus un succes atat de mare de la lansarea sa pe piata (1995) - flexibilitate, robustete si economie, iar acum impresioneaza cu o modernitate de neegalat, de exemplu cu conectivitate si variabilitate", a declarat Volker Mornhinweg, seful Mercedes-Benz Vans.

Cea de-a treia generatie Sprinter impresioneaza prin design si caracteristicile de confort si siguranta, care sunt acum la acelasi nivel cu cel al autoturismelor.

Conectivitatea la Internet este una dintre cele mai importante caracteristici noi ale lui Sprinter. Serviciile noi, conectate la retea si combinate cu sistemele multimedia ofera baza perfecta pentru toate cerintele logistice si de transport. Acest lucru permite gestionarea complexa a unei flote indiferent de dimensiunea ei. Managerul unei flotei vede in timp real toate vehiculele si soferii.

Informatii despre vehicule, cum ar fi locatia, nivelul de combustibil sau intervalele de intretinere, vor fi disponibile aproape in timp real. Opt pachete vor fi introduse la lansarea pe piata a proiectului Mercedes PRO connect. Acestea includ supravegherea vehiculelor, operarea vehiculelor, comunicarea flotei, gestiunea intretinerii si un jurnal de bord digital al soferului.

Sistemele de asistenta si control disponibile pentru noul Sprinter includ, de exemplu, o camera de mers inapoi care arata imaginea in oglinda retrovizoare, un pachet modern de parcare cu o vedere de jur imprejur 360 de grade, un senzor de ploaie si un sistem integrat de stergatoare umede. Fluidul de spalare este trecut prin bratele stergatoarelor, pulverizat direct in fata lamelor stergatoarelor si sters fara intarziere - pentru o vizibilitate optima chiar si in timpul procesului de stergere.

Alte sisteme pot fi Distronic, Active Brake Assist, Active Lane Keeping Assist and Attention Assist, Traffic Sign Assist.

Mercedes-Benz Sprinter poate fi configurat in 1.700 de versiuni diferite

Modularitatea defineste nucleul noului concept Sprinter, care reflecta cerintele specifice sectorului. Gama de produse include, de ex. solutii pentru serviciile de curierat, pentru transportul marfurilor pe distante mai mari sau pentru tehnicienii de service care utilizeaza vehiculul lor ca un magazin de piese de schimb mobil.

Noul Sprinter poate fi, de asemenea, o camioneta sau un autobuz si, de exemplu, poate fi folosit ca ambulanta de catre serviciile de salvare.

Tractiune fata pe Mercedes-Benz Sprinter

Mercedes-Bens Sprinter a primit acum si tractiune fata, pe langa tractiunea spate sau integrala. Sarcina utila a masinilor cu tractiune fata creste cu 50 de kg fata de tractiunea spate. Sunt disponibile trei variante de greutate intre 3 si 4,1 tone in combinatie cu un ampatament de 3259 sau 3924 milimetri.

Principalele caracteristici ale noului Sprinter includ si doua transmisii nou dezvoltate pentru tractiunea fata. Transmisia automata cu noua trepte este prima din segmentul de vehicule mari.

Alte calitati includ un nivel redus de zgomot si un confort remarcabil la calatorie. Noua transmisie manuala cu 6 trepte impresioneaza cu un confort maxim al schimbatorului de viteze si fara vibratii iritante ale parghiei de schimbare.

Capacitatea maxima de incarcare este variaza intre 3 tone si 5,5 tone. Fascicole LED asigura o vizibilitate optima in compartimentul de incarcare, iar usile din spate pot fi deschise chiar mai usor pe peretii laterali.

Noul Sprinter poate transporta intre doi si 19 pasageri: portofoliul variaza de la doua scaune individuale din cabina unui utilitar comercial pana la 20 de locuri pentru 19 pasageri, plus soferul. Modelul are acum un nou sistem prin care randurile scaunelor se pot instala si indeparta mai usor de la Sprinter Tourer. Intr-o echipare de varf, Sprinter are prize de incarcare USB si spatiu de depozitare pentru smartphone-uri pe fiecare rand de scaune din spate.

Motorizari si capacitati incarcare Mercedes-Benz Sprinter

Cel mai puternic diesel este cel de 3 litri 190 CP.

Alte propulsoare sunt:

- pentru tractiune spate 2,1 litri diesel 84 kW (114 hp), 105 kW (143 hp), 120 kW (163 hp),

- pentru tractiune fata 2,1 litri diesel 84 kW (114 hp), 105 kW (143 hp) si 130 kW (177 hp)

Caracteristicile principale ale zonei de incarcare Sprinter van:

- de la 3.980 mp la 7.606 mp. zona de incarcare
- de la 7.8 metri cubi la 17 metri cubi capacitate de incarcare
- de la 2732 mm pana la 4810 mm lungimea compartimentului de incarcare la nivelul podelei
- latimea maxima a compartimentului de incarcare 1787 mm
- de la 1719 mm pana la 2243 mm inaltimea compartimentului de incarcare
- peste 3000 kg sarcina utila maxima in varianta de greutate de 5500 kg
- spatiu pentru pana la sapte europaleti

De la lansarea pe piata in 1995, Mercedes-Benz Sprinter a redefinit segmentul autovehiculelor comerciale usoare de mari dimensiuni. In plus, cu vanzari totale de peste 3,3 milioane de unitati de la debut, Sprinter este unul dintre cele mai bine vandute autovehicule comerciale la nivel global si liderul de vanzari la nivel global al diviziei Mercedes-Benz Vans.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri