MOL Romania a deschis prima statie de incarcare pentru autovehicule electrice, amplasata in perimetrul benzinariei din zona Nicolae Caramfil din Bucuresti, si promite alte 14 pana la finalul acestui an.

Alimentarea autovehiculelor la statia de incarcare electrica se face prin curent alternativ si curent continuu de 50 kW, statia fiind astfel compatibila cu orice tip de autovehicule vandut in Europa si Asia, electric sau hybrid. In cadrul statiei pot fi alimentate simultan 2 masini, in functie de model, bateria unui autovehicul electric putand fi incarcata la 80% din capacitatea sa in doar 20 de minute.

“Prima statie de incarcare pentru masini electrice pe care am deschis-o in Bucuresti este o initiativa care face parte din strategia pe termen lung a companiei, de a deveni un furnizor complet de solutii de mobilitate. Raspunzand la dinamica pietei si a schimbarilor comportamentului consumatorilor, MOL isi va transforma operatiunile de retail intr-o platforma de servicii pentru consumatori pentru a raspunde nevoilor diverse ale acestora”, a declarat Camelia Ene, CEO si Country Chairman MOL Romania.

Deschiderea primei statii MOL de incarcare pentru masini electrice face parte din strategia pe termen lung “Grupul MOL 2030”, care vizeaza, printre altele, transformarea operatiunilor “traditionale” ale companiei de vanzare de carburanti in principalul furnizor de solutii de mobilitate.

O alta componenta a acestei strategii este parteneriatul MOL in cadrul consortiului NEXT-E, care vizeaza construirea unei retele de incarcare pentru autovehicule electrice in sase tari din Europa Centrala si de Est. Prin proiectul NEXT-E vor fi instalate 222 statii standard de incarcare rapida (50 kW) si 30 de statii de incarcare ultra-rapide (150-350 kW), creand astfel o infrastructura esentiala pentru incarcarea vehiculelor electrice in Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croatia si Romania.

Citeste si:
Grupul MOL a lansat aplicația MOL Plugee pentru încărcarea...
Grupul MOL a lansat aplicația...

Urmatoarele statii de incarcare electrice din reteaua MOL Romania vor fi cele deschise in cadrul proiectului NEXT-E, 14 statii de incarcare electrica urmand a fi deschise de catre MOL pana la finalul anului 2018.

In paralel, MOL Romania a continuat extinderea retelei de benzinarii, ajungand la 213 statii de alimentare, in 96 dintre acestea fiind deja implementat conceptul Fresh Corner. Statiile de alimentare cel mai recent deschise sunt localizate in judetele Bihor, Constanta si Sibiu si deservesc atat traficul de tranzit national, dar si traficul local.

“Am investit peste 3,5 milioane de euro in cele trei noi benzinarii inaugurate recent, acestea fiind localizate in zone urbane si pe artere importante de trafic din tara. In 2017 au fost deschise in total opt noi benzinarii, si in prezent conceptul Fresh Corner este implementat in 96 de statii”, a adaugat Camelia Ene, CEO si Country Chairman MOL Romania.

In cadrul noilor statii de alimentare clientii au la dispozitie benzina – EVO 100 Plus si EVO 95, motorina – EVO Diesel Plus si EVO Diesel, respectiv gaz petrolier lichefiat (GPL). Atat carburantii EVO, cat si GPL-ul sunt disponibile si pentru vanzare en-gros. In plus, clientii pot achizitiona roviniete si pot beneficia de facilitatile dedicate posesorilor de carduri de carburant si de sistemul de loializare MultiBonus. De asemenea, in magazinele celor trei benzinarii noi exista o sortimentatie variata de produse alimentare, produse din tutun, bauturi, lubrifiantii de calitate inalta MOL Dynamic sau produsele premium de ingrijire auto EVOX.

Citeste si:
Un barbat din Bucuresti a amenintat ca-si arunca masina in aer la o...
Alerta in Bucuresti: Un...

Grupul MOL este o companie internationala integrata si independenta, cu sediul central in Budapesta, Ungaria. Are operatiuni in peste 30 de tari, aproximativ 25.000 de angajati in intreaga lume si peste 100 de ani de experienta in industrie. In domeniul explorarii si productiei de hidrocarburi, experienta de peste 80 de ani a Grupului sprijina operatiunile de productie in 8 tari si activitatile de explorare in 13 tari. Grupul MOL controleaza patru rafinarii si doua unitati petrochimice la nivelul managementului integrat al lantului de aprovizionare, in Ungaria, Slovacia si Croatia. Compania are, de asemenea, o retea de aproximativ 2.000 de benzinarii in Europa Centrala si de Sud-Est, in 10 tari, din care 213 in Romania.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri