Compania aeriana Austrian Airlines, divizie a grupului german Lufthansa, a decis anularea unui numar de 140 din cele 570 de zboruri programate pentru zilele de marti si miercuri, noteaza Agerpres.

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant de la Austrian Airlines, Peter Thier.

Reprezentantii personalului de la bordul avioanelor AUA, adica aproximativ 3.900 de angajati, considera ca oferta inaintata de management in cadrul negocierilor colective este prea mica. Conducerea companiei oferta o majorare salariala indexata in functie de inflatie de 2,1% si o plata unica de 1,4%.

"Avand in vedere ca nu au mai existat majorari salariale dupa 2012, aceasta oferta este pur si simplu o gluma", a declarat Johannes Schwarcz, purtator de cuvant la confederatia sindicala Vida.

In replica, managementul AUA apreciaza ca un conflict de munca in momentul negocierilor pentru un nou contract colectiv de munca este un raspuns gresit pentru mai multe locuri de munca si mai multi bani.

Citeste si:
Cele mai bune aeroporturi din lume. Pe ce loc se afla Henri Coanda
Topul celor mai bune companii...

Printre zborurile anuale se numara si cele intre Viena si Amsterdam, Basel, Bruxelles, Budapesta, Bucuresti, Dusseldorf, Erevan, Frankfurt, Geneva, Hamburg, Koln / Bonn, Copenhaga, Leipzig, Lyon, Milano, Munchen, Praga, Salzburg, Sofia, Stockholm, Stuttgart, Venetia, Zagreb si Zurich. In total, aproximativ 10.000 de pasageri vor fi afectati de greva personalului de la AUA.

"Ne cerem scuze pentru aceste inconveniente", a informat Austrian Airlines. Clientii care in timpul procedurilor de booking au utilizat un numar de telefon sau o adresa de e-mail, precum si membrii programului Miles & More, vor fi instiintati prin SMS sau e-mail despre modificarile intervenite in programul zborurilor. De asemenea, toti pasagerii sunt rugati sa verifice statutul zborului lor inainte de a merge la aeroport.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Flight Refund: TAROM, compania cu cele mai multe zboruri cu probleme