Compania aeriana Austrian Airlines, divizie a grupului german Lufthansa, a decis anularea unui numar de 140 din cele 570 de zboruri programate pentru zilele de marti si miercuri, noteaza Agerpres.

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant de la Austrian Airlines, Peter Thier.

Reprezentantii personalului de la bordul avioanelor AUA, adica aproximativ 3.900 de angajati, considera ca oferta inaintata de management in cadrul negocierilor colective este prea mica. Conducerea companiei oferta o majorare salariala indexata in functie de inflatie de 2,1% si o plata unica de 1,4%.

"Avand in vedere ca nu au mai existat majorari salariale dupa 2012, aceasta oferta este pur si simplu o gluma", a declarat Johannes Schwarcz, purtator de cuvant la confederatia sindicala Vida.

In replica, managementul AUA apreciaza ca un conflict de munca in momentul negocierilor pentru un nou contract colectiv de munca este un raspuns gresit pentru mai multe locuri de munca si mai multi bani.

Printre zborurile anuale se numara si cele intre Viena si Amsterdam, Basel, Bruxelles, Budapesta, Bucuresti, Dusseldorf, Erevan, Frankfurt, Geneva, Hamburg, Koln / Bonn, Copenhaga, Leipzig, Lyon, Milano, Munchen, Praga, Salzburg, Sofia, Stockholm, Stuttgart, Venetia, Zagreb si Zurich. In total, aproximativ 10.000 de pasageri vor fi afectati de greva personalului de la AUA.

"Ne cerem scuze pentru aceste inconveniente", a informat Austrian Airlines. Clientii care in timpul procedurilor de booking au utilizat un numar de telefon sau o adresa de e-mail, precum si membrii programului Miles & More, vor fi instiintati prin SMS sau e-mail despre modificarile intervenite in programul zborurilor. De asemenea, toti pasagerii sunt rugati sa verifice statutul zborului lor inainte de a merge la aeroport.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri