Bosch a pus piatra de temelie pentru cladirea ce va gazdui Centrul de Inginerie din Cluj-Napoca in 2019, unde vor fi relocati cei 400 de angajati care acum lucreaza in diferite locatii.

„Bosch si-a extins activitatile de cercetare si dezvoltare in Romania in ultimii cinci ani, astfel ca am decis sa construim propria noastra cladire care sa gazduiasca Centrul de Inginerie in Cluj”, a declarat Mihai Boldijar, reprezentantul Grupului Bosch in Romania. ”Acest lucru confirma inca o data angajamentul Bosch de a dezvolta solutii si tehnologii pentru viitor in Romania, cu experti locali, in spiritul viziunii noastre – mai sigur, mai eficient energetic, mai economic”, a continuat Boldijar.

Bosch planifica o investitie de aproximativ 25 de milioane de euro in noul centru de cercetare si dezvoltare. Cladirea se va situa in centrul orasului Cluj-Napoca, in cadrul campusului de software DaVinci, si va fi finalizata in anul 2019. „Pentru Bosch, asigurarea unor conditii optime de munca pentru angajati reprezinta o prioritate”, a afirmat Dennis Raabe, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca.

Retail jobs

Cladirea noua, care se va intinde pe aproximativ 17.000 metri patrati va avea peste 6 etaje, restaurante, spatii de recreere, o sala de sport si parcari subterane.

Centrul de cercetare si dezvoltare din Cluj are o colaborare stransa cu alte centre din reteaua globala Bosch, dar si cu fabrica locala din Jucu, judetul Cluj. El dezvolta produse de ultima generatie in domeniile software, hardware, ingineria fiabilitatii si mecanica.

Grupul Bosch este prezent pe piata din Romania de 24 de ani si are aproximativ 6.500 de angajati in patru entitati. In anul 2016, Bosch a inregistrat un volum de vanzari de 332 milioane de euro pe piata din Romania. Pe langa centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj si unitatile sale de productie pentru Solutii de mobilitate din Cluj si din Blaj, Bosch mai opereaza si o unitate de productie de tehnica liniara, localizata de asemenea in Blaj, precum si un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) in Timisoara.

Citeste si:
Studiu: Aproape 50% dintre chiriașii din România întârzie cu plata...
Studiu Kastel Group: Aproape...

In Bucuresti, Bosch opereaza un birou de vanzari pentru produsele diviziilor Solutii de mobilitate, Bunuri de larg consum si Tehnologie pentru constructii si energie. In plus, o filiala a BSH Hausgerate GmbH, activa pe piata electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, in capitala tarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri