Lexus opreste productia pentru sedanul GS in Europa

Cateva marci auto au anuntat ca scot din productie modele care, cu ceva ani in urma, s-ar fi vandut ca pe banda. Motivul acestei decizii? Vanzarile din ce in ce mai scazute. Nu poti sa construiesti un automobil in speranta ca cineva poate il va cumpara sau bazandu-te pe ideea ca exista cativa clienti care inca-si mai doresc unitatea respectiva. Asta ar insemna sa te sinucizi din punct de vedere financiar, sa-ti inchizi compania cu mainile tale, avand in minte motive usor sentimentale decat rationale.

Surpriza sau nu, modelele pe care aceste marci auto le scot din productie sunt cel mai des unitati sedan care nu se mai vand. Argumentul, asa cum am specificat si in alte articole, este puterea SUV-urilor care vin din urma ca un val de caldura care loveste piata auto.

Tocmai de aceea, constructorii auto - chiar si cei care se mandresc cu o gama exceptionala de supercar-uri - gandesc, pun pe hartie si calculeaza ce avantaje le-ar aduce un model SUV. Si avantajele de ordin financiar ar fi primele, am spune noi, insa daca ne uitam cu atentie la ceea ce exista pe piata, am putea recunoaste ca noi, clientii, suntem cei care dicteaza productia.

Citeste continuarea pe Cars.ro

Citeste si:
Mercedes-Benz, lider detasat in clasamentul vanzarilor premium
Mercedes-Benz, lider detasat...
Sursa foto: Cars.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Lamborghini de 200.000 lire, distrus după ce a ieșit din showroom
Setari Cookie-uri