Producatorul turc de autobuze Otokar, desemnat castigatorul licitatiei pentru cele 400 de autobuze pe care Primaria Capitalei vrea sa le cumpere, se arata increzator in rezultatul contestatiei si estimeaza ca autoritatile romane vor da o solutie favorabila in trei-patru saptamani. Denis Toublanc, director de marketing al Otokar in Europa, a declarat intr-un interviu citat de Hotnews.ro ca Romania este o tara cu potential, unde are ca obiectiv sa isi intareasca prezenta si vrea sa participe si la alte licitatii organizate de municipalitati.

Compania deja a depus o astfel de oferta la o licitatie organizata la Brasov. In prezent, in Romania circula 190 de autobuze Otokar, in cadrul unor contracte private, iar cel cu Primaria Bucuresti ar fi primul contract cu o institutie publica.

”Am fost surprinsi de aceste contestatii, nu intelegem de ce au contestat licitatia, motivele lor sunt nefondate. Suntem insa increzatori ca personalul Primariei, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) si instantele de judecata vor lua deciziile in conformitate cu legile si documentele furnizate, o solutie corecta, favorabila noua. Suntem foarte optimisti ca decizia va fi aceeasi, deoarece este rezultatul unui proces de evaluare lung si serios. Am trimis mii de pagini de documente tehnice pe tot parcursul procesului. Estimam ca in circa 3-4 saptamani vor oferi solutia finala”, scrie Hotnews.ro.

Primaria Bucuresti a atribuit in februarie firmei Otokar Europe contractul de achizitie a 400 de autobuze noi pentru Capitala, cu o garantie de opt ani. Valoarea contractului, daca va fi semnat, este de 100 de milioane de euro si include si partea de servicii. Rezultatul licitatiei a fost insa contestat de ceilalti concurenti, Mercedes - Benz Romania si turcii de la Karsan.

In piata exista de asemenea suspiciuni ca primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ar avea interese directe ca Otokar sa castige licitatia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri