Metrorex estimeaza ca va depasi termenul initial de finalizare al lucrarilor la parcarea Straulesti, noul termen inaintat fiind luna iulie, potrivit datelor transmise la solicitarea wall-street.ro. Anterior, administratorul metroului bucurestean afirmase ca lucrarile vor fi gata in primul trimestru din 2018. Initial, termenul de finalizare a fost stabilit pentru primul semestru al acestui an, acelasi termen fiind notat si pe panoul care anunta santierul in lucru.

De ce au intarziat lucrarile?

Potrivit Metrorex, lucrarile au intarziat pentru ca termenul de finalizare sa fie corelat cu contractele de siguranta a traficului si informarea dinamica si sonorizare.

“Intrucat termenele de executie a contractelor aflate inca in derulare trebuie sa fie corelate cu termenul de executie a Galeriei de legatura la Depoul Straulesti, Depoul Straulesti si Terminalul Multimodal Straulesti, din considerente tehnice, de functionalitate, termenul de finalizare al Terminalului Multimodal Straulesti a fost prelungit, pentru a fi corelat cu finalizarea contractelor de siguranta traficului si informare dinamica si sonorizare”, se arata in raspunsul transmis la solicitarea wall-street.ro.

Ce prevede proiectul?

Terminalul Multimodal Straulesti este o constructie cu parter si trei etaje, cu o suprafata construita de 9.717 mp, ce permite parcarea a 230 de autoturisme pe nivel.

Ordinul de incepere a lucrarilor a fost emis la data de 15 octombrie 2012, iar in prezent, structura Terminalului Multimodal Straulesti este finalizata in proportie de 100%, precizeaza Metrorex.

Parcarea Straulesti face parte din proiectul Magistralei 4 de metrou. Statia Straulesti este prima statie de metrou ce va intra in alcatuirea primului nod intermodal de transport urban al Municipiului Bucuresti (metrou, transport public suprateran, transport auto personal).

Valoarea totala reactualizata conform devizului general este de 1,115 miliarde de lei, potrivit Agerpres, iar sursa de finantarea a Terminalului Multimodal Straulesti este bugetul de stat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri