Cea de-a doua generatie a modelului 100% electric Nissan Leaf este disponibila in Romania, la un pret de pornire de 34.000 euro cu TVA si de 22.900 euro cu TVA prin Rabla si Rabla Plus.

Pana in prezent, Romania are alocata o cota de 30 de unitati Nissan Leaf, primele exemplare urmand sa ajunga in luna iunie.

Noul Leaf promite o autonomie de 380 de kilometri. Motorul lui Nissan Leaf are acum o putere de 150 CP si un cuplu de 320 Nm. Modelul de 1.580 kg accelereaza pana la 100 km/h in 7,9 secunde si atinge o viteza maxima de 144 km/h.

Incarcarea rapida de la nivelul minim de alerta pana la 80% la o statie de incarcare rapida de 50 kW dureaza intre 40 si 60 de minute, in timp ce cu un wallbox de 7kW incarcarea de la nivelul minim de alerta pana la 100% dureaza 7,5 ore.

Functia e-Pedal este disponibila odata cu noua versiune Leaf, tehnologie care reduce viteza si opreste masina fara pedala de frana atata timp cat conduci intuitiv si pastrezi o distanta de siguranta fata de modelul din fata.

Cu o lungime totala de 4,49m, o latime de 1,79m, o inaltime de 1,54m si un ampatament de 2,70m, noul Nissan LEAF prezinta de asemenea un profil elegant, un aspect dinamic, avand un coeficient de aerodinamicitate (Cx) foarte bun de 0,28. Oricine este familiarizat cu design-ul Nissan va recunoaste blocurile optice caracteristice marcii, in forma de bumerang, grila frontala "V-motion", in timp ce elementele albastre, cum ar fi grila fata si bara spate, evidentiaza caracterul 100% electric al modelului.

Noul LEAF este disponibil in 10 culori exterioare: alb Arctic Solid, rosu Solid Red, maro Bronze Metallic, gri Gun Metallic, gri Spring Cloud, gri Blade Silver, rosu Magnetic Red, alb Pearl White, negru Metallic Black si varianta bi-ton – caroserie alb Pearl White si plafon negru Metallic Black.

Noul model Nissan LEAF are un interior complet redesenat, care se concentreaza pe sofer si combina o utilizare inteligenta a spatiului cu functionalitatea optima. La interior se remarca cusaturile albastre vibrante de pe tapiterie, pe bord si volan, care creeaza o ambianta agreabila. Portabagajul de 435 de litri si bancheta spate rabatabila 60/40 ofera spatii bune de depozitare. Capacitatea maxima a portbagajului, cu scaunele pliate este de 1.176 litri.

Tehnologii Nissan Leaf

Dotarile standard ale versiunii de intrare includ sase airbag-uri (fata, laterale si cortina), sisteme de prindere ISOFIX, ABS, EBD, asistenta la franare (BA) si asistenta pentru pornirea in rampa (HSA). Recunoasterea semnelor de circulatie si sistemul de avertizare pentru unghiul mort se regasesc printre dotarile standard ale versiunii de intrare in gama Visia, la fel ca si sistemul inteligent de franare de urgenta cu functie de recunoastere a pietonilor si a bicilistilor.

Sistemele avansate de tehnologie de siguranta, cum ar fi sistemul de avertizare la parasirea benzii, sistemul de interventie la parasirea benzii si sistemul de avertizare pentru trafic spate sunt de asemenea parte din dotarile standard ale noului Nissan LEAF.

Noul Nissan LEAF este dotat cu tehnologii inovatoare Intelligent Mobility, inclusiv sistemul inteligent de asistenta a soferului ProPILOT, pentru o experienta de conducere mai sigura si mai confortabila, precum si ProPILOT Park, pentru o parcare complet autonoma prin simpla atingere a unui buton.

ProPILOT este proiectat pentru a fi utilizat pentru rularea pe o singura banda pe autostrada si optimizat pentru a fi utilizat in cazul unui blocaj de trafic intens sau in cazul rularii cu viteza mare.

Soferul poate activa ProPilot la fel de usor ca si un cruise control conventional, prin stabilirea vitezei de croaziera si distanta dorita. Ajutata de senzori si camerele video, tehnologia ProPilot va ajusta viteza in trafic si va pastra masina in centrul benzii. Gestioneaza chiar si situatiile de blocaj in trafic, transformand condusul zilnic intr-o experienta mai relaxanta si reducand oboseala.

In blocajele din trafic, ProPILOT va gestiona automat distanta fata de masina din fata si va activa franele sau chiar va opri complet vehiculul, daca este necesar. Dupa oprire, vehiculul va ramane pe pozitie, chiar daca piciorul soferului este ridicat de pe frana. Dupa ce traficul reporneste, masina va relua modul de conducere automat. Daca traficul se opreste pentru mai mult de 3 secunde, ProPILOT va reporni cu o simpla atingere a pedalei de acceleratie sau prin apasarea tastei <resume / +> de pe volan.

ProPILOT Park este o functie de parcare automata, fara a te ajuta de maini sau de picioare. ProPILOT Park functioneaza atat pentru parcarea laterala, cat si pentru cea perpendiculara (inainte sau inapoi) si va parca cu usurinta noul Nissan LEAF atunci cand soferul selecteaza locul propus de sistem. Prin apasarea butonului ProPILOT Park, noul Nissan LEAF va gestiona complet manevrele de parcare si va aplica automat frana de mana electronica atunci cand actiunea este completa.

Noul Leaf imprumuta designul conceptului Nissan IDS, prezentat in urma cu trei ani la Salonul Auto de la Tokyo. Uzina modelului japonez este in Sunderland, Marea Britanie, unde mai sunt asamblate si modelele Qashqai, Juke si Infiniti Q30 si QX30.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri