Vanzarile de automobile electrificate ale BMW Group au crescut cu 52% in aprilie, fiind inregistrata o evolutie semnificativa, de peste 10%, pentru automobilele electrificate in toate regiunile.

"Vanzarile combinate de automobile BMW i, BMW iPerformance si MINI Electric au crescut cu 52% in aprilie (9.831), aducand numarul total de masini electrificate ale BMW Group la peste 250.000. Suntem pe drumul cel bun pentru a ne indeplini obiectivul anuntat, acela de a livra peste 140.000 de automobile electrificate in acest an", a declarat Pieter Nota, membru al CA al BMW AG si responsabil pentru vanzari si brand BMW.

In primele patru luni ale anului, vanzarile de modele BMW Group electrificate au totalizat 36.692 de unitati, un plus de 41,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta crestere considerabila a vanzarilor de modele electrificate a acoperit numeroase piete, inclusiv SUA (7.716 / +73,3%), Marea Britanie (5.059 / +25,6%) si China continentala (3.181 / +646,7%). Rezultatul din China se datoreaza in principal modelului BMW Seria 5 plug-in hybrid, lansat recent si produs pe plan local. In aprilie, automobilele electrificate au reprezentat 5% din vanzarile globale ale BMW Group, chiar daca, in unele piete, acest procent a fost mult mai mare.

Retail jobs

In Regatul Unit, 9,0% din toate vanzarile BMW Group au fost modele electrificate, in SUA au fost 7,3%. In pietele mature din Scandinavia, peste un sfert din totalul livrarilor BMW Group il reprezinta automobilele electrificate, iar in Malaysia acestea reprezinta peste jumatate din vanzarile BMW Group in aprilie. Modelele principale care au contribuit la cresterea vanzarilor de automobile electrificate in aprilie au fost BMW Seria 5 plug-in hybrid (2.670 / +711,6%), BMW X5 plug-in hybrid (1.578 / +45,8%) si BMW i3 (2.665 / +18,3%).

Vanzarile la nivel mondial ale marcii BMW au crescut usor in aprilie (167.275 / +1,6%), iar livrarile pentru primele patru luni ale anului au stabilit un nou maxim (684.724 / +2,5%). La BMW, acesta este "Anul X", cu disponibilitatea noului BMW X3, prezentarea noului BMW X2 si - in partea a dou a anului - a noilor BMW X4 si BMW X5. In aprilie, vanzarile de modele BMW X au reprezentat 36,8% din totalul livrarilor marcii BMW si au fost mai mari cu 11,1% (61.536) in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Crestere si mai puternica a vanzarilor gamei X este asteptata in a doua jumatate a anului, pe masura ce creste disponibilitatea noilor modele.

Citeste si:
BMW Group a livrat peste 140.000 de automobile electrificate in 2018
BMW Group a livrat peste...

In primele patru luni ale anului, vanzarile globale ale marcii MINI au crescut cu 2,8% (113.704). In ciuda dificultatilor semnificative din Marea Britanie, cea mai mare piata a marcii, livrarile MINI in aprilie (27.329 / -0,9%) au atins acelasi nivel mare ca si in anul precedent.

Iarna lunga din multe piete a afectat cresterea la BMW Motorrad, unde vanzarile pentru primele patru luni ale anului au scazut cu 1,1% (52,957). Anul acesta, BMW Motorrad lanseaza noua modele noi, iar ajustarile relative in productie afecteaza si ele livrarile. Fara indoiala, BMW Motorrad continua sa urmareasca cresteri ale vanzarilor in 2018.

Dupa cele mai bune rezultate din istorie pentru vanzarile primului trimestru, BMW Group a continuat sa-si extinda livrarile la nivel mondial. Per total, 194.889 de automobile BMW, MINI si Rolls-Royce au fost livrate clientilor in luna aprilie, o usoara crestere (+1,2%) fata de nivelul anului trecut. Compania a vandut 799.520 de automobile catre clientii din lumea intreaga in primele patru luni ale anului, un plus de 2,5% fata de perioada similara a anului anterior.

Citeste si:
Tesla pierde teren în Europa. Italienii și francezii, pe val
Tesla pierde teren în Europa....
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri