FAN Courier va face livrari in Centrul Vechi al Capitalei cu un cargobike electric fabricat la Falticeni, intentionand sa introduca acest tip de transport in zonele exclusiv pietonale din marile orase.

Prototipul eco-friendly se afla in prezent in faza de omologare, dupa obtinerea tuturor avizelor impuse de legislatie, urmand sa fie testat in regim de pilot in cea mai mare zona pietonala din Bucuresti – Centrul Vechi. In functie de reactia pietei, conceptul va fi extins si in alte mari orase ale tarii: Brasov, Sibiu, Constanta, Timisoara.

”Introducerea in flota proprie a mijloacelor de transport eco-friendly este un proiect pe care noi, actionarii FAN Courier, il analizam de cativa ani buni. In tot acest timp, am studiat numeroase variante si propuneri intalnite la targurile internationale de profil la care am participat. Prototipul care ne-a convins insa si cel pe care il vom testa este cel fabricat la Falticeni, pentru ca permite transporturi cu o greutate insumata de pana la 120 kg”, a declarat Adrian Mihai, unul din cei trei fondatori ai companiei FAN Courier.

Cargobike-ul poate atinge o viteza maxima( limitata electronic) de 25 km/h, este prevazut cu 2 baterii electrice care asigura autonomie de transport de aproximativ 55 de km parcursi in 4 zile de activitate. Vehiculul nu necesita permis special de conducere si poate transporta colete cu dimensiuni de maxim 125x85x130 cm si o greutate insumata de 120 kg. Expeditiile beneficiaza de aceleasi conditii de siguranta ca celelalte mijloace de transport folosite de companie, coletele si plicurile fiind depozitate in cutia fixata pe vehicul.

”Cargobike-ul Shillex este un produs 100% romanesc. Inovatia ii apartine unui inginer roman care si-a transformat pasiunea pentru biciclete in afacere. Cargobike-urile custom made sunt realizate intr-un atelier de productie in Falticeni si expuse apoi intr-un showroom in Botosani. Acest parteneriat este modul prin care noi, FAN Courier, sustinem antreprenoriatul romanesc si incurajam antreprenorii romani sa-si puna in practica ideile si pasiunile”, a explicat Adrian Mihai.

FAN Courier este o companie cu capital integral romanesc, fondata in 1998 de Adrian Mihai, Neculai Mihai si Felix Patrascanu. FAN Courier a devenit in 2006 liderul pietei romanesti de curierat, pozitie consolidata constant datorita investitiilor si serviciilor cu valoare adaugata noi, introduse permanent.
FAN Courier deserveste cei peste 50.000 de clienti, majoritatea persoane juridice, cu ajutorul unei echipe formate din peste 5.800 de colaboratori si a unei flote auto de peste 3.700 de autovehicule.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri