5 Iunie 2018

Daimler, amenintata cu o amenda de 3,75 MLD euro in scandalul emisiilor



Ministrul german de transport, Andreas Scheuer, a amenintat ca va amenda Daimler cu 3,75 miliarde de euro (4,4 miliarde de dolari) in urma scandalului emisiilor diesel, scrie Automotive News Europe, care citeaza revista Spiegel.

Un total de 750.000 de vehicule Mercedes-Benz ar putea avea un software ilegal de manipulare a emisiilor, pentru care ministrul german ar putea impune amenzi de pana la 5.000 de euro pe masina.

Producatorul de automobile si ministerul transporturilor au convenit sa clarifice problemele tehnice legate de emisiile motorizarilor diesel.

Luna trecuta, Daimler a fost somat de autoritatea germana KBA sa retraga noile vehicule comerciale Mercedes-Benz Vito echipate cu motoare diesel de 1,6 litri, deoarece incalca normele privind emisiile.

Daimler a declarat ca va contesta decizia KBA de a clasifica software-ul sau drept ilegal si va contesta in instanta, daca este necesar.

Spiegel a afirmat ca exista dovezi clare ca motoarele diesel care echipeaza modelul Mercedes-Benz Clasa C au fost, de asemenea, afectate si ca reprezentantii Daimler vor fi chemati la minister.

Potrivit raportului, cel putin alte 80.000 de vehicule ar putea fi rechemate.



Citeste si