Policolor construieste o noua fabrica de vopsele din Capitala. Investitie de 5,4 MIL. euro

Policolor, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de lacuri si vopsele, anunta inceperea constructiei unei noi fabrici in Capitala, pe un teren de 2,5 hectare.

In noua unitate vor fi produse vopsele, tencuieli, emailuri, lacuri, precum si produse conexe acestora (grunduri, amorse etc.), iar valoarea investitiei se ridica la 5,4 milioane euro.

”Investim in proiecte pe termen lung, in calitate si in echipa noastra. Noua fabrica Policolor vine ca un pas firesc in aceasta linie: va crea un spatiu mai generos pentru dezvoltare si inovatie prin crearea unor noi laboratoare de cercetare si ne va ajuta la diversificarea portofoliului de produse si branduri. Ne dorim ca atat in zona de productie, cat si in cea de distributie sa avem la dispozitie cele mai bune si cele mai rapide solutii”, a declarat David Jordan, CEO Policolor – Orgachim.

Noua fabrica Policolor va fi localizata in vestul Bucurestiului, pe bulevardul Timisoara, si va ocupa un teren de 2,5 hectare. Constructia este estimata a fi incheiata in aprilie 2019, moment din care productia va putea incepe. Intre facilitatile noului amplasament este proiectat si un depozit nou, modern echipat, desfasurat pe o suprafata de 5.000 de metri patrati.

Policolor este unul din cele mai vechi si mai apreciate branduri romanesti. Istoria companiei a inceput in 1965, cand au fost puse bazele Intreprinderii de Lacuri si Vopsele, furnizor al industriei nationale si al pietei de larg consum din Romania. In 1990 devine societate pe actiuni, sub denumirea SC Policolor SA. In 1997 are loc procesul de privatizare al companiei, prin achizitia pachetului majoritar de actiuni de catre Fondul Roman de Investitii, impreuna cu Romanian American Enterprise Fund, iar un an mai tarziu Policolor achizitioneaza pachetul majoritar de actiuni al Orgachim JSC, cel mai mare producator de lacuri si vopsele din Bulgaria. In prezent, din grupul Policolor mai fac parte producatorul de rasini Orgachim Resins si producatorul de anhidride Ruse Chemicals.

Citeste si:
Policolor a finalizat constructia noii fabrici de lacuri si vopsele
Policolor a finalizat...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri