Noul MINI Hatch cu trei usi a primit premiul Top Safety Pick 2018 din partea Institutului de Asigurare a Sigurantei pe Autostrazi (IIHS). MINI Hatch primeste aceasta distinctie cand este echipat cu asistent de condus activ (Active Driving Assistant) si noile faruri LED adaptive, disponibile optional.

MINI Hatch cu trei usi a primit calificativul "Good" la de impact "coliziune laterala redusa, pe partea conducatorului, "coliziune frontala moderata", "test de rezistenta a acoperisului, din lateral" si "test de tetiera". Testul de impact din partea pasagerului nu s-a efectuat.

Cand este echipat cu asistentul de condus activ (Active Driving Assistant) - disponibil optional -, care include avertisment de coliziune in fata si franare automata de urgenta, MINI Hatch cu trei usi aproape a evitat o coliziune in testul pe pista IIHS la 12 mph (19,31 km/h). In testul efectuat la 25 mph (40,23 km/h), asistentul de condus activ al MINI a putut sa reduca viteza de impact cu o medie de 7 mph (11,26 km/h). Sistemul, care a primit calificativul "Advanced", include o componenta de avertizare de coliziune in fata care indeplineste criteriile National Highway Traffic Safety Administration (Administratiei Nationale a Traficului pe Autostrazi).

Disponibile optional, noile faruri LED ale automobilului au primit calificativul "Acceptable" si vin cu asistent de faza lunga si faza scurta si iluminare pentru viraje, care reduce automat faza lunga in prezenta vehiculelor din sens opus.

"MINI Hatch cu trei usi este cel mai usor de recunoscut automobil premium de clasa mica de pe sosele si reprezinta piesa centrala a marcii noastre", a declarat Thomas Felbermair, vicepresedinte MINI of the Americas.

Citeste si:
Trei modele MINI au fost imbunatatite
Trei modele MINI au fost...

Pentru a primi Top Safety Pick 2018, un automobil trebuie sa aiba calificativul "Good" la all testele IIHS de coliziune, cu exceptia testului pe partea pasagerului, introdus recent. Noul MINI a primit la toate testele de impact calificativul Good, cu exceptia testului din partea pasagerului, care nu s-a efectuat.

Alte cerinte sunt un sistem de prevenire a impactului in fata, care primeste calificativ "Advanced" sau "Superior" (MINI a primit calificativul Advnaced), si faruri care primesc "Acceptable" sau "Good" (MINI a primit calificativul Marginal cu farurile LED standard si Acceptable cu farurile LED adaptive, disponibile optional).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
 OMV Petrom va instala 30 de puncte de încărcare rapidă
Setari Cookie-uri