Noul MINI Hatch cu trei usi a primit premiul Top Safety Pick 2018 din partea Institutului de Asigurare a Sigurantei pe Autostrazi (IIHS). MINI Hatch primeste aceasta distinctie cand este echipat cu asistent de condus activ (Active Driving Assistant) si noile faruri LED adaptive, disponibile optional.

MINI Hatch cu trei usi a primit calificativul "Good" la de impact "coliziune laterala redusa, pe partea conducatorului, "coliziune frontala moderata", "test de rezistenta a acoperisului, din lateral" si "test de tetiera". Testul de impact din partea pasagerului nu s-a efectuat.

Cand este echipat cu asistentul de condus activ (Active Driving Assistant) - disponibil optional -, care include avertisment de coliziune in fata si franare automata de urgenta, MINI Hatch cu trei usi aproape a evitat o coliziune in testul pe pista IIHS la 12 mph (19,31 km/h). In testul efectuat la 25 mph (40,23 km/h), asistentul de condus activ al MINI a putut sa reduca viteza de impact cu o medie de 7 mph (11,26 km/h). Sistemul, care a primit calificativul "Advanced", include o componenta de avertizare de coliziune in fata care indeplineste criteriile National Highway Traffic Safety Administration (Administratiei Nationale a Traficului pe Autostrazi).

Disponibile optional, noile faruri LED ale automobilului au primit calificativul "Acceptable" si vin cu asistent de faza lunga si faza scurta si iluminare pentru viraje, care reduce automat faza lunga in prezenta vehiculelor din sens opus.

"MINI Hatch cu trei usi este cel mai usor de recunoscut automobil premium de clasa mica de pe sosele si reprezinta piesa centrala a marcii noastre", a declarat Thomas Felbermair, vicepresedinte MINI of the Americas.

Pentru a primi Top Safety Pick 2018, un automobil trebuie sa aiba calificativul "Good" la all testele IIHS de coliziune, cu exceptia testului pe partea pasagerului, introdus recent. Noul MINI a primit la toate testele de impact calificativul Good, cu exceptia testului din partea pasagerului, care nu s-a efectuat.

Alte cerinte sunt un sistem de prevenire a impactului in fata, care primeste calificativ "Advanced" sau "Superior" (MINI a primit calificativul Advnaced), si faruri care primesc "Acceptable" sau "Good" (MINI a primit calificativul Marginal cu farurile LED standard si Acceptable cu farurile LED adaptive, disponibile optional).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri