Seful Audi a fost arestat in Germania in urma scandalului dieselgate

Seful Audi, Rupert Stadler, a fost arestat luni, fiind cel mai important oficial din grupul Volkswagen care a fost arestat in scandalul manipularii emisiilor motoarelor diesel.

Procurorii de la Munchen au declarat ca Rupert Stadler a fost retinut din cauza temerilor ca acesta ar putea impiedica o investigatie in desfasurare in scandalul dieselgate, scrie Reuters.

Stirile privind arestarea au loc pe masura ce noul CEO al grupului VW, Herbert Diess, incearca sa introduca o noua structura de conducere, care il include si pe Stadler, pentru a accelera trecerea grupului spre vehiculele electrice.

"In cadrul unei anchete privind motoarele diesel si motoarele Audi, procuratura din Munchen a venit cu un mandat de arestare impotriva lui Rupert Stadler in 18 iunie 2018", anunta procuratura din Munchen.

Un judecator din Germania a ordonat ca Stadler sa fie retinut in custodie pentru a nu obstructiona investigatia.

Citeste si:
Cele mai bune motoare pe benzină aspirate
Cele mai bune motoare pe...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Audi si VW au confirmat arestarea si au reiterat ca exista inca o prezumtie de nevinovatie pentru Stadler. Un purtator de cuvant al Porsche SE, compania care controleaza VW si Audi, a declarat ca arestarea lui Stadler va fi discutata luni la o sedinta a consiliului de supraveghere.

VW a recunoscut, in septembrie 2015, ca a folosit software ilegal pentru a insela testele privind emisiile din SUA asupra motoarelor diesel, generand cea mai mare criza din istoria companiei.

Statele Unite au intentat acuzatii penale impotriva fostului CEO al VW, Martin Winterkorn, in luna mai. Procurorii de la Munchen au declarat ca arestarea lui Stadler nu a fost facuta la cererea autoritatilor din SUA. Executivul a fost arestat la domiciliul sau din Ingolstadt, in primele ore ale zilei de luni, au spus ei.

Citeste si:
Percheziţii: Fiat, Alfa Romeo, Jeep şi Iveco ar fi manipulat...
Percheziţii: Fiat, Alfa...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri